Myslete na budoucnost svých potomků

Myslete na budoucnost svých potomků

4. 12. 2015

Pamatujete si ještě na ten kolotoč zařizování, který předcházel narození vašeho prvního miminka? Kočárek, postýlka, oblečky… a to je jenom začátek. Podle statistik totiž výchova českého dítěte stojí průměrně 2,7 milionu korun. Jak se na to připravit?

Zajistit budoucnost není složité

Odhady ukazují, že finanční náročnost výchovy roste s postupem času. To však také znamená, že se na ni můžete předem připravit. V zahraničí je naprosto běžnou praxí, že rodiče nebo prarodiče svým dětem zakládají spoření už při narození. Jedná se vlastně o formu jakéhosi racionálního návyku – spolu se zdravotním pojištěním je potřeba myslet také na finanční nezávislost.

U nás je mimořádně výhodná forma stavebního spoření, která má štědrou státní podporu a na rozdíl od některých investičních nástrojů je extrémně stabilní, takže se o peníze svých dětí nemusíte bát. Peníze samozřejmě můžete použít i na jiné účely, ale je důležité mít rezervu, která případně mladému člověku výrazně usnadní start do života.

Co všechno bude potřebovat?

Podle Martiny Válkové, finanční specialistky Českomoravské stavební spořitelny, je u nás takto zodpovědná pouze asi čtvrtina maminek. „Většina lidí u nás bohužel stále ještě předpokládá, že se vše tak nějak vyřeší samo a o zbytek se postará stát. To už ale dávno není pravda. Zdraví, vzdělání, vlastní bydlení – to vše přispívá k lepšímu životu a to vše stojí peníze. Rodiče by každopádně měli počítat s tím, že tento trend se bude do budoucna rozhodně posilovat,“ vysvětluje Válková.

Pokud tedy chcete, aby vaše dítě nebo vnouče startovalo do života z předních příček, zkuste na jeho budoucnost myslet už dnes. A ne jenom myslet – důležité je především jednat.

 

Nezapomeňte:

* Na finanční zabezpečení svých dětí nebo vnoučat myslete včas. Čím dříve začnete, tím jednodušší to bude.
* Jako dlouhodobý produkt je mimořádně výhodné stavební spoření. Je spolehlivé a dotované státem.

 

Další podrobnosti najdete na www.cmss.cz

děti peníze stavební spoření
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.