Karel Gott se po tvrdé chemoterapii vrátil domů
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Karel Gott se po tvrdé chemoterapii vrátil domů

7. 12. 2015

Zpěvák Karel Gott se po týdenním pobytu v nemocnici, kde prodělal další část léčby zhoubného nádorového onemocnění mízních uzlin, vrátil domů. Jak a kdy bude léčba šestasedmdesátiletého zpěváka pokračovat, určí lékaři na základě výsledků jeho kontrol.

"Kontroly pokračují a podle jejích výsledků lékaři určují průběh a načasování další léčby," řekla jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Gott prodělal v nemocnici druhou sérii asi nejnáročnější chemoterapie. Do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na ni nastoupil poslední listopadovou neděli, tedy den poté, co po čtyřicáté zvítězil v anketě Český slavík. První dávku chemoterapie absolvoval zpěvák v listopadu, kdy byl hospitalizován tři týdny. Poté byl několik dní v domácí péči. Navzdory doporučení lékařů dorazil i do Státní opery v Praze, aby převzal Českého slavíka. A diváci ho ocenili potleskem ve stoje.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to víceméně náhodou – při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice. Dostává nejlepší možné léky, překonání této vážné choroby vidí ošetřující doktoři optimisticky.

Počátkem prosince v rozhovoru pro německý deník Bild zpěvák Karel Gott řekl, že kvůli terapii někdy trpí bolestmi žaludku a kloubů a že mu začaly vypadávat vlasy. Podle něj nádorové onemocnění ale nezasáhlo žádné orgány a lékaři mu dávají devadesátiprocentní šanci na přežití. Současně si ale nyní už nedovede představit, že by znovu zpíval.

"Moji lékaři mi však slíbili, že se mi hlas vrátí stejně jako ostatní životní síly. K tomu je ale ještě dlouhá cesta," řekl Gott nejčtenějšímu německému deníku.

Karel Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje od 50. let.

Přejeme mu brzké uzdravení.

hudební legendy Karel Gott zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%