Nejhorší dárky pod stromeček
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Nejhorší dárky pod stromeček

20. 12. 2015

Čtyři z pěti Britů pod stromečkem zažijí nebo budou sami předstírat falešnou radost nad dárkem, který se tak docela nestrefil do vkusu obdarovaného. Vyplynulo to z průzkumu veřejného mínění Go Ape, podle něhož letos Britové vyplýtvají více než 800 milionů liber (téměř 30 miliard Kč) za dárky nechtěné, nedomyšlené a nepřekvapivé.

Letos o Vánocích hodlá podle průzkumu každý obyvatel britských ostrovů za dárky utratit minimálně 100 liber. Asi 12 procent z této částky bude v podstatě vyhozených do vzduchu za absolutně nevhodný nebo vyloženě nechtěný dárek.

Průzkum také potvrdil, že výběr dárků dělá dotázaným velké problémy. Celkem 55 procent rodičů připustilo, že netuší, co koupit vlastním dětem - a ještě horší situace je v případě jejich životních partnerů.

A v čem se dárci míjejí s vkusem obdarovaného? Loni to byly nejčastěji nevhodné domácí spotřebiče (16 procent), domácí čisticí produkty (16 procent), obligátní ponožky (15 procent) a dárkové kupony do supermarketu (pět procent). To zdaleka neplatí jen pro Británii, podobnou zkušenost mají všichni Evropané, Čechy nevyjímaje.

A jaké loni byly ty úplně nejhorší vánoční dárky? Nechyběla mezi nimi Bible, psí miska, kostka mýdla, plechovka polévky, marmeláda, souprava první pomoci, kapesník ze second handu, lopata, popelnice a botička na kolo automobilu.

Vánoce vánoční dárky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.