Nejhorší dárky pod stromeček
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Nejhorší dárky pod stromeček

20. 12. 2015

Čtyři z pěti Britů pod stromečkem zažijí nebo budou sami předstírat falešnou radost nad dárkem, který se tak docela nestrefil do vkusu obdarovaného. Vyplynulo to z průzkumu veřejného mínění Go Ape, podle něhož letos Britové vyplýtvají více než 800 milionů liber (téměř 30 miliard Kč) za dárky nechtěné, nedomyšlené a nepřekvapivé.

Letos o Vánocích hodlá podle průzkumu každý obyvatel britských ostrovů za dárky utratit minimálně 100 liber. Asi 12 procent z této částky bude v podstatě vyhozených do vzduchu za absolutně nevhodný nebo vyloženě nechtěný dárek.

Průzkum také potvrdil, že výběr dárků dělá dotázaným velké problémy. Celkem 55 procent rodičů připustilo, že netuší, co koupit vlastním dětem - a ještě horší situace je v případě jejich životních partnerů.

A v čem se dárci míjejí s vkusem obdarovaného? Loni to byly nejčastěji nevhodné domácí spotřebiče (16 procent), domácí čisticí produkty (16 procent), obligátní ponožky (15 procent) a dárkové kupony do supermarketu (pět procent). To zdaleka neplatí jen pro Británii, podobnou zkušenost mají všichni Evropané, Čechy nevyjímaje.

A jaké loni byly ty úplně nejhorší vánoční dárky? Nechyběla mezi nimi Bible, psí miska, kostka mýdla, plechovka polévky, marmeláda, souprava první pomoci, kapesník ze second handu, lopata, popelnice a botička na kolo automobilu.

Vánoce vánoční dárky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Dovolte, abych připomněla, že vánoce měly připomínat narození Spasitele. Bez Pána Ježíše je to opravdu především portmonkový memoriál. Každý se může svobodně rozhodnout, jak s vánocemi naloží. Jestli už nemáte kam dávat oblečení darované příbuznými, zkuste se poptat v asylovém domě, nebo to anonymně nasypte do kontejneru Diakonie Broumov, oni si s tím poradí. Já se s dětmi domluvím co bych ráda, loni to byly struny na kytaru, kterým syn rozumí líp, než já. Dětem dávám peníze, ať se po obchodech proběhnou sami, mají mladší nohy. Letos místo pečení cukroví nacvičuju nové koledy, docela si to užívám. Požehnaný advent přeje Marie
Libor Farský
Tak to je ještě lepší nápad ! Budu si to pamatovat, kdybych někdy takový dárek dostal...
ivana kosťunová
já bych tu botičku nasadila na své auto, kdybych potřebovala zaparkovat někde na zákazu. Auto s botičkou by tam stálo, pak bych přišla, botičku sundala a odjela.
Jiří Libánský
Já mám ve skříni hromadu nevybalených, ještě sešpendlených košil, i svetrů a jiného nevybaleného oblečení. Většinou dary od rodiny, převážně rodičů. Schovávám si je. Možná, že až mi bude 120 let, budu se natolik cítit staříkem, že tento styl oblékání budu považovat za adekvátní. Největší radost mi stejně vždy udělal dárek, který jsem si koupil sám. Osobně mi na Vánoce stačí ta sváteční atmosféra a pocit pospolitosti. Pokud už dárky, tak víc by mi vyhovovaly nějaké jen symbolické drobnosti. Třeba keramika, drobná grafika, zvoneček pro štěstí, knížečka veršů. Prostě něco levného a hlavně absolutně nepraktického.
Libor Farský
Ivanko, doplňuji. U nás je nejbližší městská policie až v Č.Krumlově (asi 25 km). Ta státní je zde ale pořád - jako silniční kontrola. Buzerují třeba s prohlídkou autolékárničky, jestli v ní není něco prošlého. A pak si zaparkují před hospodou, kam jdou na oběd. Anebo když si někde potřebují nakoupit. Bohužel jsem zapomněl o botičky napsat Ježíškovi.
ivana kosťunová
Botička by se mi taky líbila
Dagmar Bartušková
Lepší něco, nežli nic. Ty spotřebiče mi připomněly panel story, kdy náš soused daroval pod stromek své choti hnětač na těsto. Ona očekávala svetřík nebo voňavku, nejlépe Dior nebo Ricci. Štěkala, že není kuchta, že chce také chodit do společnosti a ne mu pořád vyvářet. Servali se dokonale, padaly nadávky, facky i nábytek. Jinak byl v celém baráku naprostý klid, jak lidé u zdí naslouchali. Nikdo nezasáhl. Štědrý večer nebo neštědrý, Češi se bavili na cizi účet. Dohru to mělo u soudu, kdy tento nevhodný dárek odstartoval vzájemnou nenávist a manželé se po několika prožitých "spokojených" letech nakonec rozvedli.
Libor Farský
Ta botička na kolo automobilu by se mi líbila, to by bylo skvělé, kdyby se mi povedlo nasadit ji na policejní auto. Třeba v Křemži parkují i na zákazu zastavení. Jen doufám, že klíček k tomu nemají, protože se nejedná o městskou, ale státní policii. :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Zase zbyteční "darmožrouti" = průzkumníci, zkoumající každé h....
Alena Tollarová
Že bychom si udělali průzkum a hitparádu také u nás?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...