Karla Gotta čeká tvrdá terapie, Vánoce stráví v nemocnici
REPRO: ČT

Karla Gotta čeká tvrdá terapie, Vánoce stráví v nemocnici

21. 12. 2015

Populární zpěvák Karel Gott bude muset strávit Vánoce v nemocnici kvůli zásadní chemoterapii. Mistr trpí zhoubným nádorovým onemocněním mízních uzlin. První chemoterapii absolvoval už v listopadu, druhou na přelomu listopadu a prosince a na třetí nastoupí těsně před vánočními svátky.

"Pan Gott nastoupí před Vánoci do nemocnice na další plánovanou léčbu a vánoční svátky bude trávit v nemocnici. Na Štědrý den pozdraví své fanoušky na facebooku," řekla Českému rozhlasu zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová.

Lékaři začátkem listopadu oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Zjistili to při operaci náhlé příhody břišní, které se zpěvák podrobil několik dní předtím v Institutu klinické a experimentální medicíny. Zpěvák ihned zahájil intenzivní cílenou onkologickou léčbu na hematologické klinice Všeobecné fakultní nemocnice.

Počátkem prosince v rozhovoru pro německý deník Bild řekl Gott, že kvůli terapii někdy trpí bolestmi a začaly mu vypadávat vlasy. Lékaři mu podle jeho vyjádření dávají devadesátiprocentní šanci na přežití, současně si ale Gott nyní už nedovede představit, že by znovu zpíval. "Moji lékaři mi však slíbili, že se mi hlas vrátí stejně jako ostatní životní síly. K tomu je ale ještě dlouhá cesta," řekl deníku.

Karel Gott kvůli onemocnění zrušil své naplánované koncerty. Nicméně se nečekaně objevil na vyhlášení ankety Český slavík, kterou za ohromujícího potlesku opět ovládl.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby se na hudební scéně pohybuje od 50. let.

 

hudební legendy Karel Gott rakovina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.