Vezměte si ve vyšším věku půjčku, která vás neporazí
Ilustrační foto: ingimage.com

Vezměte si ve vyšším věku půjčku, která vás neporazí

1. 1. 2016

Potřebujete půjčku, ale neorientujete se v nabídkách na trhu? Obáváte se, že vám banky nepůjčí kvůli vyššímu věku? Přečtěte si, jak vyřešit nedostatek peněz a na koho se obrátit. 

Rozmyslete si, zda jste schopni splácet

Lidé nad šedesát let si často půjčují peníze, protože chtějí pomoci dětem nebo vnoučatům. Nejčastěji se zadlužují kvůli elektronice, rekonstrukci nebo kvůli nákupu počítačového vybavení. Ne všichni jsou ale úspěšní, pokud o půjčku zažádají. Jaké jsou vaše možnosti? Půjčku si můžete sjednat u bankovního nebo nebankovního subjektu. Potíže se schválením mohou nastat ve chvíli, kdy jste zcela odkázáni pouze na svůj příjem od státu, tedy na váš měsíční důchod. Banky důchod často nepovažují za dostatečně vysoký pro schválení žádosti o půjčku. Navíc pokud je váš příjem skutečně minimální a vy si i v takovém případě půjčíte od nebankovního subjektu, hrozí vám riziko, že nebudete schopni dostát svým závazkům a dostanete se do problémů. 

Kde půjčku získáte?

Příjem seniorů bývá značně omezený a výdaje nelze dost dobře redukovat vzhledem k nákupu potravin, léků a uhrazení nákladů na bydlení. Proto se dobře zamyslete nad tím, jestli jste skutečně schopni měsíčně splácet svůj závazek. V případě, že jste přesvědčeni o tom, že měsíční splátky zvládnete, nabídku půjček si porovnejte. Můžete se informovat u jednotlivých bankovních i nebankovních subjektů, hledat si informace a na základě toho vybrat nejlepší variantu půjčky pro důchodce. Nebo si porovnejte nabídky v online srovnávači. Zadejte částku, kterou si chcete půjčit a na jak dlouho. Pak už si jen vyberte z jednotlivých nabídek. Pamatujte na to, že nebankovní subjekty mohou být také vhodným způsobem, jak se dostat k financím, ale vždy zvolte parametry půjčky s ohledem na vaše skutečné možnosti splácení. Pokud výši půjčky zvolíte rozumně, nemusíte se ničeho bát.

 

 

 

peníze půjčky a úvěry
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.