Můj tip na zimní dovolenou: Friesovy boudy
FOTO: archiv autora

Můj tip na zimní dovolenou: Friesovy boudy

17. 1. 2016

Je právě osm hodin ráno, dívám se z okna a připadám si jako ve filmových kulisách pro zimní pohádku. Mladý smrkový les zahalen do bílé peřiny, nikde ani stopa, ticho, klid. Toto je pohled z okna horského hotelu Friesovy boudy.

Hotel se nachází ve východní části Krkonoš, ve výšce 1200 metrů nad mořem. V létě často bývá výchozím místem pro cyklisty a turisty, dá se odtud dojít poměrně pohodlně až na nejvyšší vrchol Česka, Sněžku. My jsme tady ale v zimě, kdy je toto místo o to romantičtější, že se zde nedá dojet autem. Nemáte tu tedy davy lidí jako je to obvyklé v klasických zimních střediscích.

Hosty hotelu Friesovy boudy vyváží rolba. Zhruba čtyřkilometrová trasa z parkoviště ve Strážném trvá asi půl hodiny. Když rolba vyjede na louku, kde Friesovy boudy stojí, otevře se vám nádherný výhled do údolí. A to si člověk řekne, jak je na tom světě (a v tom našem malém Česku) krásně...

Služby hotelu jsou stejně exkluzivní jako ty výhledy do krajiny. Vynikající kuchyně, stejně skvělá obsluha, herny pro děti, bazén, sauna. Ideální místo pro pobyty seniorů s vnoučaty. Ty větší děti se mohou klidně samy prohánět na lyžích - vlek je přímo u hotelu, takže stačí nasadit lyže a vyrazit - zatímco babička s dědečkem si popíjejí kávu v restauraci a oknem sledují, jak to dětem z kopce fičí.

Ale škoda slov, podívejte se na fotografie z jednoho krásného zimního dne.

     

cestování lyžování naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.