Můj tip na zimní dovolenou: Friesovy boudy
FOTO: archiv autora

Můj tip na zimní dovolenou: Friesovy boudy

17. 1. 2016

Je právě osm hodin ráno, dívám se z okna a připadám si jako ve filmových kulisách pro zimní pohádku. Mladý smrkový les zahalen do bílé peřiny, nikde ani stopa, ticho, klid. Toto je pohled z okna horského hotelu Friesovy boudy.

Hotel se nachází ve východní části Krkonoš, ve výšce 1200 metrů nad mořem. V létě často bývá výchozím místem pro cyklisty a turisty, dá se odtud dojít poměrně pohodlně až na nejvyšší vrchol Česka, Sněžku. My jsme tady ale v zimě, kdy je toto místo o to romantičtější, že se zde nedá dojet autem. Nemáte tu tedy davy lidí jako je to obvyklé v klasických zimních střediscích.

Hosty hotelu Friesovy boudy vyváží rolba. Zhruba čtyřkilometrová trasa z parkoviště ve Strážném trvá asi půl hodiny. Když rolba vyjede na louku, kde Friesovy boudy stojí, otevře se vám nádherný výhled do údolí. A to si člověk řekne, jak je na tom světě (a v tom našem malém Česku) krásně...

Služby hotelu jsou stejně exkluzivní jako ty výhledy do krajiny. Vynikající kuchyně, stejně skvělá obsluha, herny pro děti, bazén, sauna. Ideální místo pro pobyty seniorů s vnoučaty. Ty větší děti se mohou klidně samy prohánět na lyžích - vlek je přímo u hotelu, takže stačí nasadit lyže a vyrazit - zatímco babička s dědečkem si popíjejí kávu v restauraci a oknem sledují, jak to dětem z kopce fičí.

Ale škoda slov, podívejte se na fotografie z jednoho krásného zimního dne.

     

cestování lyžování naše tipy
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Tu bílou krásu hor nelze nemilovat!
Lidmila Nejedlá
Jene, je to nádhera. Zařekla jsem se, že na sjezdové lyže už nestoupnu, ale je to tak lákavé! Nádherná zima a běžkařské trasy????
Marie Novotná
*****
Libor Farský
Opravdu kouzelné. Já si již na tak dalekou trasu netroufám a tak zůstávám u hvězdičkování. Nicméně děkuji Honzovi za bezva tip, který předávám svým potomkům.
Alena Várošová
Krásná zimní pohádka o Sněhové královně,tak se mi ta příroda jeví.Všude bylo bílo,asi tak jak je to v horách,krásné.Lyžovat neumím,tak jsem ráda,že jsem se do těch míst mohla kouknout od počítače.
Hana Rypáčková
No pro mne, pohádka. Taková místa miluji.Jen jak se znám , nepopíjela bych si klidně kávu . Spíš bych se někde na trase ztratila...Škoda, že odrostlá vnoučata nemohou být bez kilometrů sjezdovek a prťata se teprve budou učit. Asi tam je také školička pro nejmenší? A pořádný zátaras, aby prcek neujel do údolí. Hezkou dovolenou přeji...
Dana Kolářová
Malebná pozvánka na zimní dovolenou.
Helena Votíková
Je to nádhera.
Elena Valeriánová
Pohádka, bezva tip a krásné zimní fotky. Myslím, že tento tip přepošlu synovi, třeba jednou vynechání Rakousko a podívají se do Krkonoš.
Ladislav Vesecký
Kouzelná zima, pěkné

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...