Vánoční dům v Karlových Varech
FOTO: archiv autorky

Vánoční dům v Karlových Varech

27. 1. 2016

Vánoční dům se nachází v zámečku Doubí, což je část Karlových Varů. Pokud Vás oslovuje a milujete příjemnou vánoční atmosféru, krásu třpytivých ozdob, nádherně ozdobených stromečků, vůni cukroví, svařeného vína, purpury a vonných františků, tak zavítejte právě sem do Vánočního domu a užijte si vánoční atmosféru kdykoliv chcete.

V zimním období, když napadne sníh, je návštěva Vánočního domu prostě úžasná záležitost a příjemně zde strávíte pár hodin, které Vás zaručeně vrátí do dětství a pohádkového světa.

Najdete zde Vánoční muzeum rozdělené na dvě části, dále Andělskou kavárnu, Kouzelné městečko a Vánoční akvárium. Na všech nádvořích plno překvapení.

V času adventu se zde hrají krásné vánoční koledy, dům je překrásně osvícen ze všech stran kouzelnými světýlky, nechybí ani sobi, krásné stromečky, sněhuláci a vše, co k vánoční atmosféře patří.

V muzejních částech probíhají zároveň i prodejní akce, téměř vše, co se Vám líbí, může být Vaše. Na přiložených fotografiích uvidíte krásnou nabídku vánočních ozdob, ale i figurek a dalšího zboží. Asi není nikdo, kdo by si alespoň nějakou drobnost nekoupil.

Ve Vánočním domě jsme byli již 4x, poprvé se nám návštěva povedla senzačně, protože zrovna hodně sněžilo, takže byla pravá vánoční atmosféra. Podruhé jsme byli o rok později a velmi nás překvapilo, že se výzdoba Vánočního domu hodně změnila, a potřetí jsme ho navštívili na jaře, kdy zde probíhala výstava medvídků a bylo to zase senzační.

Kdo tam nebyl, jako by nežil… Naposledy jsme tam byli v listopadu s přáteli, kteří nás na víkend navštívili. I jim se tam moc líbilo a co víc, opět ten den poletoval sníh a navodil správnou vánoční atmosféru.

Proto, hledáte-li náplň dne v zimním čase, nebo třeba se budete vyskytovat v lázních někde v našem kraji, navštivte Vánoční dům v Karlových Varech.

A potom se zastavte u nás na kafe :-).

cestování Vánoce zima
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.