V čekárně očního lékaře
Ilustrační foto: ingimage.com

V čekárně očního lékaře

30. 1. 2016

Nabídla jsem své známé starší dámě doprovod na oční kontrolu. V čekárně již sedělo dost lidí, vesměs starší generace. Všichni seděli mlčky, jen my dvě jsme si povídaly.

Moje známá po chvíli oslovila paní luštící sudoku s dotazem, zda tato činnost tříbí mozek. Usnesly jsme se společně, že patrně více, než křížovky. Alenka (86 let) se zamyslela a usoudila, že se sudoku také naučí. Opodál sedící noblesní starší pán se připojil k debatě a po chvíli nás začal bavit poněkud košilatými židovskými a lordskými vtipy.

Na konci lavičky seděl starý pár. Oba byli velmi pěkně upraveni, pán hůře pohyblivý a zřejmě i v horší mentální kondici. „Pojď, posadíme se blíž, abychom také slyšeli ty vtipy“, vyzvala paní svého partnera. Nakonec naši skupinku doplnila dáma s úsměvem na rtech a hůlkami na nordic walking.

„Berete do party i devadesátníky?“ dotázala se roztomile. Bylo jí 92 let. Dva syny má v cizině a u třetího bydlí. Už za nimi přestala jezdit, aby prý jim nezpůsobila potíže v případě nějakého náhlého zdravotního problému. Každý den cvičí, chodí s hůlkami, bez obtíží manipuluje s mobilem. Její jiskru v očích by mohli závidět i o desetiletí mladší jedinci. Jestlipak ji uvidí i paní doktorka!

Několikahodinové čekání mě nesmírně obohatilo. S tím stářím to nemusí být zas až tak hrozné, pokud se k němu takto pozitivně postavíme.

 

 

 

Moje próza Můj příběh senioři
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.