V čekárně očního lékaře
Ilustrační foto: ingimage.com

V čekárně očního lékaře

30. 1. 2016

Nabídla jsem své známé starší dámě doprovod na oční kontrolu. V čekárně již sedělo dost lidí, vesměs starší generace. Všichni seděli mlčky, jen my dvě jsme si povídaly.

Moje známá po chvíli oslovila paní luštící sudoku s dotazem, zda tato činnost tříbí mozek. Usnesly jsme se společně, že patrně více, než křížovky. Alenka (86 let) se zamyslela a usoudila, že se sudoku také naučí. Opodál sedící noblesní starší pán se připojil k debatě a po chvíli nás začal bavit poněkud košilatými židovskými a lordskými vtipy.

Na konci lavičky seděl starý pár. Oba byli velmi pěkně upraveni, pán hůře pohyblivý a zřejmě i v horší mentální kondici. „Pojď, posadíme se blíž, abychom také slyšeli ty vtipy“, vyzvala paní svého partnera. Nakonec naši skupinku doplnila dáma s úsměvem na rtech a hůlkami na nordic walking.

„Berete do party i devadesátníky?“ dotázala se roztomile. Bylo jí 92 let. Dva syny má v cizině a u třetího bydlí. Už za nimi přestala jezdit, aby prý jim nezpůsobila potíže v případě nějakého náhlého zdravotního problému. Každý den cvičí, chodí s hůlkami, bez obtíží manipuluje s mobilem. Její jiskru v očích by mohli závidět i o desetiletí mladší jedinci. Jestlipak ji uvidí i paní doktorka!

Několikahodinové čekání mě nesmírně obohatilo. S tím stářím to nemusí být zas až tak hrozné, pokud se k němu takto pozitivně postavíme.

 

 

 

Moje próza Můj příběh senioři
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vlasta Syslová
Ale mně je 68, někdo mě krásně omladil. Autorka VS
Zuzana Pivcová
Já sedám jen jednou za půl roku na kardiologii v ÚVN a tam se čeká na chodbě. kde jsou lidé různě roztroušeni a na hovory vůbec nedojde. Myslím, že jsem tam ze všech nejmladší a čekáním akorát nervózním. Klidně bych se raději bavila. :-)
Zdenka Jírová
Já většinou čekám dlouho u ortopeda. Je nás tam vždy plno a někdy se rozproudí docela zajímavá debata.Já se bavím ráda. Alespoň to čekání rychleji uběhne.
Hana Rypáčková
Když někde čekám a nemám knížku, taky si ráda popovídám.Ale je to hanba zdravotnictví , čekat na vyšetření několik hodin.Zajímavé, že to jde i jinak.Objednání na očním většinou funguje, zranění jedou do nemocnice. Taky jsem čekala na ortopedii dlouho, přednostně šli pooperační pacienti, malé děti a nemocní na vozíku.Tak se to protáhlo.Ovšem jiný ortoped má prázdnou čekárnu...
Jarmila Komberec Jakubcová
Opravdu zajímavé - s hůlkami nordic walking zítra vyrážím na 5 km ale ne do čekárny nějakého lékaře.
Alena Tollarová
Je to pěkné, když se v čekárně rozvine taková pěkná debata a nemluví se jen o nemocech. Moje oční lékařka říká očím očka nebo dokonce očenka. A to se mi lbí.
Eva Mužíková
Tak v této čekárně bych se i já cítila dobře. Sice si všude nosím s sebou křížovky, nebo sudoku, ale více mne těší, když lidé spolu komunikují. Mnohdy tuto komunikaci začínám já:))) Hezky napsáno...
Lenka Hudečková
zajímavé :-)
ivana kosťunová
Já vím, už jsem si to zjistila.
ivana kosťunová
a to je dobře, že o náš portál mají zájem i mladí lidé, já pořád nechápu, proč by se lidé měli dělit na já nevím jaké skupiny, a proč by slovo senior mělo mít hanlivou příchuť ? Mám pocit, že ty bariéry jsou uměle vytvářené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...