Rumunsko-Česko 1:1. Po skvělé výhře Plíškové ztratila bod bezmocná Kvitová
Karolína Plíšková vydřela pro Česko první bod v zápase s Rumunskem

Rumunsko-Česko 1:1. Po skvělé výhře Plíškové ztratila bod bezmocná Kvitová

6. 2. 2016

Karolína Plíšková senzačně přehrála rumunskou hráčku Simonu Halepovou ve třech setech 6:7, 6:4, 6:2 a zajistiila tak Česku první bod v zápase Fed Cupu s Rumunskem.

Světová trojka Halepová přitom vstoupila do zápasu lépe, v prvním setu dvakrát vzala Plíškové podání, ta se ovšem nevzdala a trpělivou hrou dovedla první set do tiebreaku. V něm ovšem Rumunka ukázala svou převahu a dotáhla první set do vítězného konce. Karolínu však ztracený první set nijak nerozhodil. Naopak, začala si zvykat na pomalý kurt, který rumunští pořadatelé na zápas připravili proti českým ranařkám, zlepšila svou hru na síti, především volej, který ji v prvním setu zrazoval. Ve čtvrté sadě se Karolíně podařilo prorazit podání Halepové a svůj náskok si už do konce setu pohlídala.

Rumunku vyrovnání psychicky nalomilo, vyžádala si krátkou pauzu, ale ani v šatně se nedokázala vrátit do psychické pohody. Plíšková, byť viditělně fyzicky vyčerpaná, sbírala postupně míček za míčkem, dvakrát se já podařilo Rumunku "brejknout" a v posledním gamu už si poměrně s přehledem pohlídala tři matchboly. Proměnila ten druhý a Česko dostala do vedení nad Rumunskem 1:0.

Petru Kvitovou zničily nevynucené chyby  

Ve druhém duelu nestačila týmová jednička a devátá hráčka světa Petra Kvitová na Monicu Nicolescuovou. Její obranný styl plný backendových i forhendových čopů deptal Petru po celou dobu utkání. Petra si nevěděla rady s častým zkracováním hry Rumunky, pozdě chodila k síti a vytvářela neskutečné množství chyb.

Po prvním prohraném setu se sice Petra ještě snažila bojovat, ale opakované chyby (celkem v zápase 46!) ji stále častěji vepisovaly do tváře bezmoc. A Rumunka byla na koni, mohutně povzbuzována domácím publikem se hnala za vítězstvím. To urvala dokonce při podání Petry.

Marná sláva, nedělní dvouhry začnou za nerozhodnutého stavu 1:1.

sport tenis
Hodnocení:
(4.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%