Už je to tady
Ilustrační foto: pixabay.com

Už je to tady

13. 2. 2016

Tak a už je to tady. Už mám jednu velkou dovolenou. Když počítám dny v týdnu, dojdu k pátku, sobotě, neděli a zase je dovolená. A daší týden zase znovu. Začíná se mi to docela líbit. A to jsem doma teprve měsíc a půl. Jsem zvědavá, jak mi to dlouho vydrží.

Posledního prosince 2015 jsem ukončila svoji pracovní kariéru. Ne, že by se mi nechtělo, nakonec jsem přes 7 let přesluhovala, ale přesto jsem měla obavy z toho, co budu dělat.

Na leden jsem měla naplánovaný velký vánoční úklid, který jsem před Vánoci odložila, až na to bude čas. Ten sice je, ale zase není chuť. Za chvíli bude jaro a tak to nechám na ten jarní.

V knihovně mám knihy, které jsem si také nakoupila, až na ně bude čas. Ještě jsem se na ně ani nepodívala. Čtení odložím na léto, až budu na chalupě. Není tam internet, tak budu mít spoustu příležitostí ke čtení. Doma se k tomu nedokopu. Večer místo knihy beru do ruky zase myš a hraji přiblblé hry, ale baví mě to.

Dala jsem si závazek, že budu chodit. Mám teď méně pohybu, tak abych moc nepřibrala. Chodím a chodím, ale když vlezu na váhu, tak je zase něco navíc. A to se držím. Kdybych se tak mohla pořádně nacpat tím, na co mám chuť. Asi se mé tělo musí adaptovat na nový denní režim. Budu tomu věřit. A taky už nevstávám o půl páté a nezdá se mi o práci. To jsem byla někdy ráda, že to byl jen sen.

Kupodivu jsem se ještě ani nepohádala s mým drahým. To jsem nečekala. Chalupu jsme si nedávno obstarali, abychom spolu v důchodu vydrželi. Jeden na chalupě a druhý doma. Zatím to ale vypadá, že je to lepší, než když jsem ještě byla v procesu. Ani se mi moc nemotá v kuchyni a nemluví do vaření. Toho jsem se hodně bála. Dokonce chce, abych nevařila. Že bych vařila tak hrozně? A to mám plno kuchařek, podle kterých jsem chtěla předvést mé kuchařské umění. Léta čekaly na svou chvíli, aniž bych se do nich podívala. Otevřeny byly jenom v den nákupu a potom, když jsem se chtěla ukázat mé holčičce.

Až bude jaro, budu jezdit na kole. Opravdu. Už se na to těším. Mám ho pěkně připravené v garáži. Až ho vytáhnu, tak objedu všechny cyklostezky v okolí. Kolena jsou ještě dobrý, tak si to užiju. V létě koupání v řece, s vnoučaty na chalupě, výlety s kamarádkou. Paráda. Pokud bude zdraví sloužit, tak vidím svoji budoucnoust růžovou. Alespoň ještě nějaký čas.

 

 

 

aktivní senioři stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.