Tvoření
Ilustrace: autorka

Tvoření

18. 3. 2016

Prošla jsem si mnoho článků, které vkládají uživatelé. Je tu mnoho článků o tom, jak se kdo cítí, když je po prvé starý. Nečetla jsem tu ale skoro vůbec, že senioři mají také výtvarné koníčky a dělají ruční práce. Přeci ne každý starý člověk má neschopné ruce.

Viděla jsem moc hezkých ručních i výtvarných prací od opravdu velmi starých žen. Pokud hned při prvních potížích s motorikou vzdáme práce s rukama, bude naše hybnost ubývat o to rychleji. Viděla jsem také mnoho žen, které neuměly malovat a namalovaly enkaustikou obrázek. Byly moc překvapené, jak se jim obrázky povedly.

Také sama cítím, že už bych nevydržela plést svetr celé tři dny vcelku jako za mlada. Při šití už musím použít navlékač přesto, že mám brýle. To mi ale nezabrání občas i něco ušít.

Pokud moc někomu neslouží nohy, jsou pro něj poznávací zájezdy také trošku nedostupné. Ale tvoření na místě a ve svém pokoji mohou všichni, komu trošku ruce slouží. A to mi ve všech materiálech, které jsou pro seniory chybí. Asi to bude tím, že ti, kteří dělají tyto stránky také netvoří?

hobby výtvarné umění zábava
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.