Tvoření
Ilustrace: autorka

Tvoření

18. 3. 2016

Prošla jsem si mnoho článků, které vkládají uživatelé. Je tu mnoho článků o tom, jak se kdo cítí, když je po prvé starý. Nečetla jsem tu ale skoro vůbec, že senioři mají také výtvarné koníčky a dělají ruční práce. Přeci ne každý starý člověk má neschopné ruce.

Viděla jsem moc hezkých ručních i výtvarných prací od opravdu velmi starých žen. Pokud hned při prvních potížích s motorikou vzdáme práce s rukama, bude naše hybnost ubývat o to rychleji. Viděla jsem také mnoho žen, které neuměly malovat a namalovaly enkaustikou obrázek. Byly moc překvapené, jak se jim obrázky povedly.

Také sama cítím, že už bych nevydržela plést svetr celé tři dny vcelku jako za mlada. Při šití už musím použít navlékač přesto, že mám brýle. To mi ale nezabrání občas i něco ušít.

Pokud moc někomu neslouží nohy, jsou pro něj poznávací zájezdy také trošku nedostupné. Ale tvoření na místě a ve svém pokoji mohou všichni, komu trošku ruce slouží. A to mi ve všech materiálech, které jsou pro seniory chybí. Asi to bude tím, že ti, kteří dělají tyto stránky také netvoří?

hobby výtvarné umění zábava
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
I znalec se utne - enkaustika - malba voskem,ale stejně to vypadá.S olejem si můžete hrát déle.
ivana kosťunová
paní Jano, tomu se říká kouzlo nechtěného. Ani nevíte, jak často mě takovéhle trapasy potkávají, a jsem ráda, že to berete s humorem.
Marie Magdalena Klosová
Myslím,že všichni ti,kteří na těchto stránkách uveřejňují články,fotografie,nápady všeho druhu jsou PŘÍKLADNĚ TVŮRČÍ !!! Tvoření má nejrůznější podoby,nejen tu rukodělnou.Tento portál si TVOŘÍ senioři sami.Je to úžasné! mm
Jana Slavíková
Paní Kosťunová, přeházená slova mi vnukla nápad, přijmu dodatek ke jménu. Jana Dobrýnápad Slavíková :-))
Jana Slavíková
Enkaustika - malba voskem pomocí speciální žehličky. Je to jedna z věcí, které bych chtěla zkusit, ale zatím k tomu nedošlo. Třeba se ještě zadaří.
Libor Farský
To je velmi zajímavé. Založíte si, Jani, na i60 alespoň vlastní galerii s dalšími obrázky?
Naděžda Špásová
Paní Jano, já už jen mohu potvrdit příspěvky pode mnou. Na íčku je spousta opravdu šikovných lidí. Trochu se mezi ně také počítám. Stačí si projít naše Profily.
Eva Mužíková
Paní Jano, asi jste tu krátce, takže nemáte dokonalý přehled o nádherné rozmanité tvorbě řady z nás. Názor pana Jiřího - vytvořit zde fotogalerii vlastní tvorby by jistě všichni uvítali.
Lenka Hudečková
Určitě tu již bylo mnoho ukázek prací seniorů - kraslice, kuřátka, ozdoby, panenky, kytičky, pečení a vaření, zahrádky, a další tvoření :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Předběžná informace = včas zveřejním v rubr. TIPY : Výstaviště Lysá n.Lab. = www.vll.cz - akce "Růžová zahrada" + "Senior 2016" - spojeno s výstavou tvořivé činnosti seniorů ( loni už zde bylo přes 3000 krásných výrobků) - doporučuji navštívit. Sem do "í"čka by mohly být vítány další 2 milé rubriky pro chat: "Pokojové květiny" a "Tvořivost".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.