Stárněme s grácií, dámy
FOTO: archiv autorky

Stárněme s grácií, dámy

1. 12. 2016

7 nejčastějších módních chyb: padesát a více...

Ačkoli počet žen, jež rozhodně nerezignují na módu a eleganci jen proto, že na dortu sfoukly větší množství svíček, postupně roste, stále řada padesátnic opakuje ty samé chyby, které jejich vzhledu právě nelichotí.

1. Nepoznají, že je čas na změnu

Styl v oblékání (ale platí to například i pro účes či líčení) by měl zrát společně s vámi. Je třeba přijmout fakt, že kousky, které vám slušely a lichotily před dvaceti lety, už na vás mohou působit přinejmenším groteskně. Zachovejte si osobní styl, k němuž jste se léty propracovala, ale uzpůsobte jej svému věku.

2. Nevěnují pozornost doplňkům

Náušnice, náhrdelní, náramek, výrazný prsten... Šperky dokáží úplně rozzářit i na první pohled nevýrazný outfit. Tak toho využijte! Pamatujte, že nic se nemá přehánět, a tak jednotlivé šperky příliš nekombinujte. Ale na druhou stranu na ně rozhodně nerezignujte!

3. Snaží se maskovat

Některé ženy mají pocit, že od určitého věku by na sebe neměly poutat pozornost. To je samozřejmě nesmysl, a navíc projev velmi nízkého sebevědomí. Copak žena po padesátce není krásná? Samozřejmě že ano! Ovšem pokud se budete oblékat do beztvarých pytlů a nevýrazných myších barev, svou krásu okolí jen těžko ukážete. Neupravenost a „ošuntělost“ navíc naopak pozornost (a nikoli v dobrém smyslu slova) přitahují. Je lepší být elegantní dáma, jíž si lidé všimnou a v duchu jí složí kompliment, než předčasně zestárlá myš, která spíše budí lítost.

4. Neinvestují do garderoby

Ano, v dnešní době zápasí s omezeným rozpočtem spousta lidí. A tak nákupy v obchodech s levným zbožím stoupají v popularitě. Na tom není nic špatného, ovšem u některých kousků svého šatníku byste měla volit opatrně. Často se totiž stává, že levné oblečení znamená levné a méně kvalitní materiály, navíc nezřídka v kombinaci s nepadnoucími střihy a nijak zvláště povedenou krejčovskou prací. Proto je dobré do základních kousků šatníku (padnoucí kalhoty, kvalitní sukně, kostým apod.) investovat vyšší částku. Musíte se prostě více soustředit na výprodeje, případně procházejte second handy – často tam najdete velmi kvalitní oblečení za zlomek původní ceny.

5. Uváznout ve vzpomínkách

Vzdychat nad fotografiemi, na kterých je nám dvacet a máme na nich o několik kilogramů méně, pevnou pokožku a dráždivé tvary, je ztráta času. Proč prostě nepřijmout fakt, že tělo se nám s věkem mění a že se jedná o naprosto přirozený proces? Čas nezastavíte, ale máte možnost se mu přizpůsobit. Určitě znáte ženy, o kterých se říká, že „umějí stárnout s grácií a elegancí“. Staňte se jednou z nich!

6. Řídí se zastaralými pravidly

Ženy po čtyřicítce by neměly mít dlouhé vlasy, ve středním věku byste měla dát sbohem výrazným barvám, sukně nad kolena je zločin. To možná platilo pro generaci našich babiček, které už ostatně byly po padesátce považovány za seniorky, ale dnes se jedná o snůšku nesmyslů. Každá žena je jiná, každé sluší něco jiného. Tím se máte řídit, ne radami z minulého století. Zapojte selský rozum a vkus a vytvořte si vlastní, osobitý styl.

7. Nosí špatnou velikost spodního prádla

Víte, že drtivá většina žen (hovoří se až o 80 %) nosí nepadnoucí podprsenku? To znamená, že je velká pravděpodobnost, že k nim patříte i vy. I velikost a plnost prsou (o obvodu hrudníku nemluvě) se s věkem mění (porody, kojení, gravitace, kolísání hmotnosti...), proto je třeba při nákupu spodního prádla zkoušet a zkoušet, než najdete ten pravý kousek. Že už si 20 let kupujete velikost 80B, neznamená, že ji skutečně máte...

Zdroj : krása a móda

 

 

 

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%