Stárněme s grácií, dámy
FOTO: archiv autorky

Stárněme s grácií, dámy

1. 12. 2016

7 nejčastějších módních chyb: padesát a více...

Ačkoli počet žen, jež rozhodně nerezignují na módu a eleganci jen proto, že na dortu sfoukly větší množství svíček, postupně roste, stále řada padesátnic opakuje ty samé chyby, které jejich vzhledu právě nelichotí.

1. Nepoznají, že je čas na změnu

Styl v oblékání (ale platí to například i pro účes či líčení) by měl zrát společně s vámi. Je třeba přijmout fakt, že kousky, které vám slušely a lichotily před dvaceti lety, už na vás mohou působit přinejmenším groteskně. Zachovejte si osobní styl, k němuž jste se léty propracovala, ale uzpůsobte jej svému věku.

2. Nevěnují pozornost doplňkům

Náušnice, náhrdelní, náramek, výrazný prsten... Šperky dokáží úplně rozzářit i na první pohled nevýrazný outfit. Tak toho využijte! Pamatujte, že nic se nemá přehánět, a tak jednotlivé šperky příliš nekombinujte. Ale na druhou stranu na ně rozhodně nerezignujte!

3. Snaží se maskovat

Některé ženy mají pocit, že od určitého věku by na sebe neměly poutat pozornost. To je samozřejmě nesmysl, a navíc projev velmi nízkého sebevědomí. Copak žena po padesátce není krásná? Samozřejmě že ano! Ovšem pokud se budete oblékat do beztvarých pytlů a nevýrazných myších barev, svou krásu okolí jen těžko ukážete. Neupravenost a „ošuntělost“ navíc naopak pozornost (a nikoli v dobrém smyslu slova) přitahují. Je lepší být elegantní dáma, jíž si lidé všimnou a v duchu jí složí kompliment, než předčasně zestárlá myš, která spíše budí lítost.

4. Neinvestují do garderoby

Ano, v dnešní době zápasí s omezeným rozpočtem spousta lidí. A tak nákupy v obchodech s levným zbožím stoupají v popularitě. Na tom není nic špatného, ovšem u některých kousků svého šatníku byste měla volit opatrně. Často se totiž stává, že levné oblečení znamená levné a méně kvalitní materiály, navíc nezřídka v kombinaci s nepadnoucími střihy a nijak zvláště povedenou krejčovskou prací. Proto je dobré do základních kousků šatníku (padnoucí kalhoty, kvalitní sukně, kostým apod.) investovat vyšší částku. Musíte se prostě více soustředit na výprodeje, případně procházejte second handy – často tam najdete velmi kvalitní oblečení za zlomek původní ceny.

5. Uváznout ve vzpomínkách

Vzdychat nad fotografiemi, na kterých je nám dvacet a máme na nich o několik kilogramů méně, pevnou pokožku a dráždivé tvary, je ztráta času. Proč prostě nepřijmout fakt, že tělo se nám s věkem mění a že se jedná o naprosto přirozený proces? Čas nezastavíte, ale máte možnost se mu přizpůsobit. Určitě znáte ženy, o kterých se říká, že „umějí stárnout s grácií a elegancí“. Staňte se jednou z nich!

6. Řídí se zastaralými pravidly

Ženy po čtyřicítce by neměly mít dlouhé vlasy, ve středním věku byste měla dát sbohem výrazným barvám, sukně nad kolena je zločin. To možná platilo pro generaci našich babiček, které už ostatně byly po padesátce považovány za seniorky, ale dnes se jedná o snůšku nesmyslů. Každá žena je jiná, každé sluší něco jiného. Tím se máte řídit, ne radami z minulého století. Zapojte selský rozum a vkus a vytvořte si vlastní, osobitý styl.

7. Nosí špatnou velikost spodního prádla

Víte, že drtivá většina žen (hovoří se až o 80 %) nosí nepadnoucí podprsenku? To znamená, že je velká pravděpodobnost, že k nim patříte i vy. I velikost a plnost prsou (o obvodu hrudníku nemluvě) se s věkem mění (porody, kojení, gravitace, kolísání hmotnosti...), proto je třeba při nákupu spodního prádla zkoušet a zkoušet, než najdete ten pravý kousek. Že už si 20 let kupujete velikost 80B, neznamená, že ji skutečně máte...

Zdroj : krása a móda

 

 

 

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Saši napsala jsi to perfentně,souhlasím také se vším.
Hana Novotná
Tento článek mi mluví z duše. Také jsem něco podobného chtěla napsat a mám stejné zkušenosti. Také v metru a ramvaji sleduji lidi co mají na obě a jak se chovají. Nevím, jestli jsem nějaká divná, ale mně moda pořád dost zajímá, ale ne proto, abych nosila poslední výkřiky. škoda, že nemám větší důchod, abych si mohla kupovat jen kvalitní věci. Nejde ale jen o kvalitu, ale také o zápachu, který jde z nevypraných, nebo dlouho nošených obleků. Měla by asi fungovat větší výchova v tomto směru. Bohužel stále se setkávám s lidmi, kteří život už vzdali a všechno co by si měli ještě koupit je už zbytečné a je to škoda. Pak bych navrhovala koupit si už jen tu rakev a jen čekat..
Naděžda Špásová
To, že jsou ženy, které vkus mají a ženy, které si to myslí je jasné. S tím se rodíme. Některé ví, že existuje zrcadlo a jiné na to zapomínají. A stárnutí? Stárneme všechny stejně a je jen na nás, jestli to budeme umět. Hanko Š., tleskám vaší odpovědi.
Květoslava HOUDKOVÁ
Souhlasím s přísp. Hany Šim. Na úvodním obrázku ta květina je čerstvá, ústa dámy = lyceum, zvednout klobouk by -možná- bylo muzeum.
Zdenka Jírová
Je to pravdivý článek. Často jezdím MHD a naučila jsem se projezděný čas zužitkovat na studium oblečení a případně i chování lidí okolo mne. Mnohdy se musím držet, když vidím nějaké "kreace" na dámách, které neuznaly svůj věk a tak se raději nedívají do zrcadla.To ale neplatí jen o seniorkách, mládež je na tom ještě hůř. Déle nemyté vlasy ledabyle stažené do "ohonu", módně potrhané džíny a nějaké potištěné vytažené tričko doplní "žabkami" nebo neforemnými botaskami. A uotfit je hotov. Pánové / kteří asi jsou singl/ mají tzv praktické polokošile a nosí je celý týden bez ohledu na teplotu. Stát nebo sedět vedle nich je hrdinský výkon, pokud z toho pachu přímo neomdlíte. Vyhledávám přiměřeně věku i počasí oblečené starší lidi, a mám radost, když jim to sluší. Prakticky celý život jsem sobě a dcerám šila oblečení podle Burdy, abych nemusela nosit to nepěkné konfekční z obchodů. Sháněla jsem kousky lepších látek , vymýšlela jsem doplňky. Nebyla jsem sama, dělala to velká část žen. Proto je mi dnes líto, že je všude všeho více než dostatek a mladé dívky i starší ženy se oblékají tak ledabyle, jako by na nich už nezáleželo.
Zuzana Pivcová
Myslím, že z toho článku sedí na každou něco. Ale úzkostlivě se hlídat, zda dodržuji stanovené či doporučované normy, to je asi jako s dietami nebo dokonce Desaterem božích přikázání. Jsem -li s něčím sžitá sama v sobě, dělám to spontánně a je to na mně i navenek vidět, zkrátka to vyzařuji. Vždycky si vzpomenu na různé úpravy žen v televizních pořadech, kdy se třeba v rukou stylistů atd. tak proměnily, že je v prvním okamžiku nepoznala vlastní rodina. Říkala jsem si, že jim to stejně nevydrží. To se nestane ze dne na den. proměna je především vnitřní. Článek je pěkný a poučný, to určitě. Ale taky mě nejvíc odrovnala Hanička. Fakt Ti fandím!!
Alena Várošová
Moc se mi líbí tenhle článek,který Saše vyšel o módě,změně i tak trochu o poradenství.Pokud má žena vkus,tak je radosst na ni pohledět, pokud nemá rádi ji některé ženy poradí zadarmo a pomohou jim ve výběru,tak jak to dělám já.Moc se mi líbí i příspěvky jak každá reagujete,taky jsem se pobavila s Hankou a Soňou.Že jsem ztratila za poslední dva roky dvě stříbrné náušnice a jednu zlatou a kde to taky nevím. Potom je lepší nosit bižuterii. a tu určitě neztratíte.Hezký večer všem!
Jarmila Komberec Jakubcová
Pravdivé - naprostý souhlas.
Elena Valeriánová
Dnes jsem zjistila, že v levém uchu nemám náušnici. Zlatou. Kde jsem ji ztratila a kdy, to už nikdy nezjistím. A tak tu náušnici přidám k mým letošním ztrátám. Náramku a řetízku na nohu. Manžel mi řekl, ať napíšu Ježíškovi, ale mně se už psát nějak nechce.
Soňa Prachfeldová
Všechny jsme některé a některé, s tím nic nenaděláme. Hanko pobavila jste mě - ale je fakt - hlavně to draví !!! "Nafintím" se a než dojdu pro auto, skočí na mě tři miláčkové, mám co dělat, abych si uchránila tu eleganci - rozhazuji rohlíky, které schraňuji na strouhanku. Je pravda, že vytáhnu i dost staré kousky, které jsou kvalitní a snad to nikdo nepozná .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.