Když se řekne nadčasovost
Iustrační fotografie: Pinterest.com

Když se řekne nadčasovost

19. 3. 2016

V tomto módním tématu si tentokrát dáme inspiraci poněkud netradiční. Inspiraci mladými děvčaty.

Starší dámy totiž často posuzují oblečení slovy: To je pro mladé, to se pro mě nehodí. Jistě, je dobré mít sebereflexi a schopnost poznat, že v šedesáti není úplně ideální vyrazit v růžovém tričku na ramínkách. Na druhé straně styl mnoha mladých dívek může být velkou inspirací. Protože mezi známými osobnostmi, které považuje současná mladá generace za takzvané módní ikony, je právě v této době hodně těch, které vyznávají nadčasový styl. To znamená styl, jaký sluší dvacetileté dívce stejně jako sedmdesátileté dámě.

Nevěříte? Ale ano, takové kusy oblečení existují a není vůbec těžké je v obchodech najít. Chce to jen občas prohlédnout si různé módní blogy mladých dívek, kvalitní zahraniční módní časopisy a ujasnit si, co si pod pojmem nadčasové oblečení vlastně představit. Nemyslet si, že móda určená mladým je jen pro ně.

Potíž je v tom, že pokud se někdo dříve narozený chce oblékat takzvaně mladistvě, často volí tu nejhorší cestu: Trička s nápisy, různé sportovně vyhlížející kalhoty, prudce barevné kousky. Ano, takhle část mládeže samozřejmě oblečená chodí. Ale vedle ní existuje spousta dívek a mladých žen, které k módě přistupují s citem a smyslem pro už zmíněnou nadčasovost.

Právě současné období tomuto milému trendu přeje. Slavné a bohaté ženy jsou na civilních fotkách často zachyceny v jednoduchých kombinacích. Vládnou jim šedé a béžové kabáty, černá saka, džíny, bílé tenisky. Takže si tentokrát netradičně prohlédněme fotografie mladých žen a zkusme se zamyslet, proč by podobně jako ony nemohly chodit oblečené i dámy po šedesátce. Jistě, nemusí. Ale můžou.

Třeba to bude inspirace, až zase jednou budeme bloudit obchodním centrem a míjet ty spousty obchodů se slovy: To je jen pro mladé.

 

 

móda
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.