Když se řekne nadčasovost
Iustrační fotografie: Pinterest.com

Když se řekne nadčasovost

19. 3. 2016

V tomto módním tématu si tentokrát dáme inspiraci poněkud netradiční. Inspiraci mladými děvčaty.

Starší dámy totiž často posuzují oblečení slovy: To je pro mladé, to se pro mě nehodí. Jistě, je dobré mít sebereflexi a schopnost poznat, že v šedesáti není úplně ideální vyrazit v růžovém tričku na ramínkách. Na druhé straně styl mnoha mladých dívek může být velkou inspirací. Protože mezi známými osobnostmi, které považuje současná mladá generace za takzvané módní ikony, je právě v této době hodně těch, které vyznávají nadčasový styl. To znamená styl, jaký sluší dvacetileté dívce stejně jako sedmdesátileté dámě.

Nevěříte? Ale ano, takové kusy oblečení existují a není vůbec těžké je v obchodech najít. Chce to jen občas prohlédnout si různé módní blogy mladých dívek, kvalitní zahraniční módní časopisy a ujasnit si, co si pod pojmem nadčasové oblečení vlastně představit. Nemyslet si, že móda určená mladým je jen pro ně.

Potíž je v tom, že pokud se někdo dříve narozený chce oblékat takzvaně mladistvě, často volí tu nejhorší cestu: Trička s nápisy, různé sportovně vyhlížející kalhoty, prudce barevné kousky. Ano, takhle část mládeže samozřejmě oblečená chodí. Ale vedle ní existuje spousta dívek a mladých žen, které k módě přistupují s citem a smyslem pro už zmíněnou nadčasovost.

Právě současné období tomuto milému trendu přeje. Slavné a bohaté ženy jsou na civilních fotkách často zachyceny v jednoduchých kombinacích. Vládnou jim šedé a béžové kabáty, černá saka, džíny, bílé tenisky. Takže si tentokrát netradičně prohlédněme fotografie mladých žen a zkusme se zamyslet, proč by podobně jako ony nemohly chodit oblečené i dámy po šedesátce. Jistě, nemusí. Ale můžou.

Třeba to bude inspirace, až zase jednou budeme bloudit obchodním centrem a míjet ty spousty obchodů se slovy: To je jen pro mladé.

 

 

móda
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Hejduková
Obchody nemíjím, ale pořádně prohlížím, neříkám si to je jen pro mladé, ale co bych mohla já, kdybych na to měla. A protože jsem oprsklá jak nádražní vrabec i vyzkouším, nekoupím a hrdě odcházím do sekáče, odkud mám docela slušné úlovky, v kterých honím parádu. K tomu když vezmu to, že můj šatník obsahuje hodně kousků, zvaných nadčasových, z kterých vhodnou kombinací a oživením různými doplňky vytvořím model jak ze žurnálu. Drahý model z vyhlášeného butiku nezaručuje, že nositelka bude šik, pokud bude mít špatné držení těla, model neúměrný postavě, podmračený pohled, kachní chůzi a jak píše paní Eva, bude ji chybět charisma.
Eva Krausová
Vratislava si myslím měla představit spíše sebe fotografiemi, než jiné ženy. Já osobně inspiraci od mladých nepotřebuji, vždy jsem se řídila tím, v čem se cítím nejlépe. I má maminka ještě v 74 letech se oblékala bez ohledu na věk a myslím, že je ještě důležitější než jen oblečení charisma ženy...a to má maminka jistě měla.
Miroslava Jachimová
Vybrané modely moc pěkné a určitě nositelné i pro ženy dříve narozené. Je to i můj styl oblékání. Jen, jak už bylo níže zmíněno, mám spíš problém sehnat něco vhodného pro mou peněženku.
Jarmila Komberec Jakubcová
Vzhledem k tomu, že nejsem zrovna postavou Twiggy mám problém při nákupu oblečení. Pokud chci hezké oblečení nakupuji si ho v Německu, kde i na nás dříve narozené módní návrháři myslí a výrobci vyrábí hezké oděvy.Také v Anglii se dá toto zakoupit. Nejlépe jsem se cítila v USA - tam jsou větší velikosti běžné a XL pro ně není nadměrná velikost.
Marie Novotná
Souhlasím s Hankou R. .A s důchodem se nevejdu to ,,této"cenové relace.Co s tím?
Alena Várošová
Souhlasím s Vámi děvčata.. Já s oblečením nemám problém.Myslím,že každá si ve svém šatníku najde to pravé,dokoupí nějaký doplňek a bude zase jiná.Nadi a nemusí to být věci z drahých butiků,bylo by mi líto vyhodit šílené peníze.Dá se nakupovat i ve výprodejích značkových prodejen i o polovinu levněji i když ceny mají nadhozené a vysoko. Nebo v nějakém outletu.Hezký jarní den v novém modelu.
Naděžda Špásová
Dámy všechny máte pravdu. Z těch modelů bych si taky vybrala, dokonce se některé v mém šatníku vyskytují. Nevím jak u koho, ale u mě je ještě jedna podstatná věc, a to je obsah peněženky. Skákat můžu jen do výše svého důchodu. Kolem butiků jen procházím. Navíc velikost 46 tam opravdu nenajdete. Prostě opět proberu skříň a kouknu, co mi ještě po zimě je. Pořád mám z čeho vybírat.
ivana kosťunová
Dovoluji si nesouhlasit, právě volné svetry, saka, pláště a kalhoty různých typů ženám plnějších tvarů svědčí rozhodně lépe, než obepnuté svetříky, či šaty. Jednoduchostí nic nepokazíš a vše jde doladit doplňky- šátky, kabelky, v mém případě i brýle. Nemusíme se přece stydět za to, že jsme pořádné ženské !!!
Marie Magdalena Klosová
Myslím a připojuji se tím k Hance,že největším problémem je nedostatek modelů příznivých pro plnější postavy.Sama k nim nepatřím a můžu si tedy dovolit i modely podobné těm na fotkách,ale v našem věku je těch plnějších dam asi více.A na ty bohužel módní průmysl příliš nemyslí.
Hana Rypáčková
Parádní modely. Jen do nich zkuste obléknout nějakou tlustoprdku.../Moc se omlouvám, ale těšila jsem se na nějaké rady pro starší a pokročilé, ovšem zase jen děvčata , na kterých je i pytel krásný.../

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.