Varga, Hammel a Hladík
si po 40 letech zase zahrají

Varga, Hammel a Hladík
si po 40 letech zase zahrají

26. 7. 2012

Se svou deskou Zelená pošta se po čtyřiceti letech vracejí na koncertní pódia osobnosti československého bigbítu Marián Varga a Pavol Hammel. Společně s Radimem Hladíkem a za doprovodu Collegia Musica odehrají 21. listopadu koncert v pražském Divadle Archa. 

Fanoušci československého bigbítu se mohou těšit nejen na kompletní repertoár desky Zelená pošta, ale i na skladby z dalších společných alb, jako například jsou desky Na II. programe sna nebo Labutie piesne. Ve výše zmíněné sestavě přitom tyto skladby hudebníci nikdy nehráli.

Album Zelená pošta bylo natočeno v roce 1972 a dodnes se řadí mezi nejkultovnější alba československé hudební historie. Producentem desky byl baskytarista Collegium Musicum Fedor Frešo. Hudební skladatel Marián Varga společně se zpěvákem Pavlem Hammelem vytvořili desek celkem pět.

"Měli jsme ve studiu větší volnost, zvukaři byli zanícení, my jsme nikam nespěchali, v podstatě to bylo natočené bez limitů, i finančních. Lidi z vydavatelství Opus a také ze Slovenského rozhlasu nám věřili, jako zpěvák jsem s kapelou ani nenacvičoval. Byla to tvořivá spolupráce všech zúčastněných, která se těžko dá zopakovat," zavzpomínal na natáčení Pavol Hammel.

comeback hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.