V Kladně se již poosmnácté utkají rockeři ve finále Skutečné ligy
FOTO: Středočeský kraj

V Kladně se již poosmnácté utkají rockeři ve finále Skutečné ligy

10. 11. 2023

Přijďte fandit dobré muzice, hledají se rockeři roku! 18. ročník klání mladých či dosud neobjevených kapel Středočeská Skutečná liga vyvrcholí 19. listopadu finálovým koncertem. Odehraje se v kladenském Domě kultury na náměstí Sítná a je zdarma otevřený široké veřejnosti.

Hudebníci ze sedmi kapel se utkají o ceny poroty, resp. Cenu hejtmanky Středočeského kraje. Během finálového koncertu si převezme ocenění i nejoblíbenější kapela veřejnosti.

„Přijďte se pobavit, podpořit hudebníky, vytvořit atmosféru. Vezměte přátele a oslavme muziku,“ pozval milovníky muziky všeho věku zakladatel soutěže Lukáš Fousek z agentury N.S.E.F... Živá vystoupení mladých hudebníků s autorskou tvorbou zároveň před porotou i diváky jsou pilířem soutěže. Všechna soutěžní kola projektu podporujícího růst a motivaci kapel se odehrávají jako otevřené koncerty přístupné bezplatně široké veřejnosti.

Finálový koncert Středočeské Skutečné ligy 2023 začíná 19. listopadu už ve 12:00, veřejnost ale může přijít kdykoliv během odpoledne a večera. Slavnostní vyhlášení vítězů se pak uskuteční kolem 19. hodiny. Hlavní ceny večera budou předávat také Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje, který je generálním partnerem této největší tuzemské soutěže mladých kapel v živém hraní, nebo středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Václav Švenda.

O ceny poroty, respektive Cenu hejtmanky Středočeského kraje, se utká pět „dospěláckých“ kapel – Je na malinách, Rasmane, Sorta, Fret a In-Out. Do finále také rovnou postoupily dvě juniorské kapely.

„Vznikli jsme na hudebním táboře v roce 2018. Našim členům je v současné době od 14 do 17 let a jsme z různých koutů středních Čech. Skládáme vlastní tvorbu v češtině, angličtině a portugalštině, v repertoáru máme i pár převzatých písniček. Všichni jsme multiinstrumentalisti a žijeme hudbou,“ prozradilo šest členů kapely Music Family proplouvající žánry funky, skapop, pop či poprock. V jejich skladbách zaznívají kromě zpěvu bicí, saxofon, klávesy, trumpeta, elektrická kytara a basová kytara.

Recidiva z Benešovska se dala dohromady v květnu minulého roku a tvoří ji pět zapálených studentů a studentek, které spojuje láska k hudbě. „Vystupujeme nejen s přejatými písničkami, ale i s našimi vlastními, kterým momentálně věnujeme nejvíce pozornosti. Budeme rádi, když se na nás přijdete na finále podívat,“ vzkazují mladí hudebníci.

Při hodnocení Kapely roku Středočeského kraje je podstatný celkový dojem. „Důležité jsou ale i výkony jednotlivých hudebníků, kteří mohou rovněž posbírat ocenění, i když se jejich kapela do samotného finále nedostane,“ upozorňuje Václav Švenda.

Na zpěváka roku jsou tak nominováni Jakub Kepler (Sorta), Míra Šimák (Je na malinách) a Michal Štengl (Fret), na zpěvačku roku Zdeňka Posejpalová (Rasmane), Eva Prada (Furie) a Tereza Vošická (Mosquitoes at 5PM). Cenu za image a projev roku mají šanci obdržet kapely Nazgul, Fret či Rocksana. Nominaci na nej kytaristu 2023 získali Luděk Sýkora (Fret), Josef Šindelář (Rasmane) a Michal Nosek (Doggy Bag). Basákem roku 2023 se mohou stát Roman Duda (In-Out), Petr Kareš (Rocksana) či Lukáš Náhlík (Ines) a nominováni na Bubeníka roku Středočeského kraje 2023 byli Josef Kovařík (Nadlimity), David Bezděka (In-Out) a Lukáš Fous (Ines).

Až do 10. listopadu mohou lidé ve Skutečné lize hlasovat o nejoblíbenější kapelu veřejnosti roku 2023, a to on-line na webu Středočeského kraje jako generálního partnera soutěže: Skutečná liga Středočeského kraje 2023 - Webový portál Středočeského kraje (kr-stredocesky.cz).

 

Rozlosované pořadí při finálový koncert 19. 11. 2023 v Kladně

 

Kapela                    Začátek   Konec     

Recidiva                  12:00       12:35      

Music Family          12:55       13:30      

Je na malinách       13:50       14:25      

Kapela                    Začátek   Konec

Rasmane                 14:45       15:20      

Sorta                       15:40       16:15

FRET                       16:35       17:10

Kapela                    Začátek   Konec

In-Out                     17:30       18:05


 

Co získají kapely už samotnou účastí v soutěži?

– ­příležitost vystoupit naživo před publikem,

– cenné zkušenosti, a především zpětnou vazbu od odborníků v oboru,

– trvalé agenturní zázemí,

– účastníci soutěže se budou objevovat v rámci hudebních programů akcí pořádaných městy ve           

    Středočeském kraji i krajem samotným,

– každoročně rovněž finalisté vystupují na pódiích po celé České republice a na Slovensku.

hudba kultura Středočeský kraj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.