Nová soutěž: napište scénář a zahrajte si ve filmu!  

Nová soutěž: napište scénář a zahrajte si ve filmu!  

27. 3. 2016

Po přečtení titulku jste se asi někteří zalekli, anebo zasmáli. Ano, ten titulek je mírně nadsazený, nicméně skutečně půjde o film a opravdu si v něm budete moci zahrát.

Režisérkou bude Danuše Kubátová, autorka celé řady krátkých filmů a vtipných videí, kterou mnozí znáte i z natáčení módních přehlídek. Její práce najdete v sekci Videa.

A jaké je zadání soutěže?  

Úkolem bude napsat námět a bodový scénář ke krátkému filmu o délce od 1 min. do 10 min. Fantazii se meze nekladou, téma může být jakékoliv, ovšem takové, aby mohlo být natočeno v „běžných“ podmínkách, tedy bez složitých rekvizit či nutnosti nedostupných exteriérů. Může jít o jednoduchý bodový scénář, ale i scénář s konkrétními dialogy herců. Dva nejvtipnější náměty budou zpracovány do krátkého filmu a jejich autoři si v nich budou moci za odměnu zahrát!  

Soutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři, kteří pošlou námět a bodový scénář do 22. dubna 2016, a to 12.00 hod. Jednotlivé náměty budeme zveřejňovat na stránkách magazínu i60 do neděle 24. dubna, kdy ve večerních hodinách vyhlásíme vítěze soutěže. Nejlepší náměty a sénáře bude vybírat redakce společně s paní Danuší Kubátovou.

Jako návod uvádíme bodový scénář k minutovému filmu „Rozchod“:  

Záběr na panelák (hádka z opery  je slyšet už z venku).

Manželé se hádají v kuchyni a ona přitom loupe brambory. On si čte noviny.  

(Jejích slova nejsou slyšet, k tomu hraje pouze hádka z opery.)  

Manžel si pak vezme kufr a sbalí si pár věcí a rychle odchází.  

Zabouchne za sebou dveře a utíká po schodech dolů.  

Prodírá se několika obyvateli paneláku, kteří jdou po schodech nahoru.  

Manžel uslyší výstřel, všichni se zastaví a on utíká nahoru zpět k bytu a opět se prodírá mezi lidmi. Je rozčílený a nemůže zastrčit klíč do zámku.   Otevře s rozechvěním dveře, vstoupí do obýváku a zírá: na gauči sedí manželka, v ruce drží skleničku se šampusem, popíjí  a tváří se spokojeně.  

Na zpracování tohoto scénáře se můžete podívat zde:    

 

 

Naše další soutěže

Pokračují naše další soutěže, a to aktuální jarní fotosoutěž, kterou najdete zde, a také dlouhodobé soutěže FOTO DNE a vědomostní kvíz. Z úspěšných soutěžících uplynulého týdne byla vylosována paní Konupková Bohuslava. Gratulujeme!

 

 MFD logo

 

Sledujte v příštím týdnu MF Dnes!

Jak jsme vás již upozorňovali, týden po Velikonocích se největší tuzemský deník MF Dnes bude věnovat seniorům. Připravil pro ně seriál šesti témat, o které se lidé v důchodovém věku zajímají. Zde je přehled témat:      

1. díl, úterý 29. 3. - Jak dlouho se čeká na domovy důchodců

2. díl, středa 30. 3. - Otázky a odpovědi kolem penze (výpočet důchodu, věk odchodu do důchodu, potřebné dokumenty, kde si to zkontrolovat, co se počítá a co ne atd.)

3. díl, čtvrtek 31. 3. - Řidičák když je vám 50+, 60+, 70+ (jak se připravit na zkoušky u psychologa, když chcete řidičák a už stárnete. Jak se chovají senioři lidé za volantem, na co si mají dát pozor, do kdy vlastně je „bezpečné“ jezdit)

4. díl, pátek 1. 4. - Senioři a zdraví (Rozhovor s praktickým lékařem, o tom jak se senioři mění, víc je bolí klouby protože jsou aktivnější, víc dbají na prevenci

5. díl, sobota 2. 4. - Kurs sebeobrany proti Šmejdům

6. díl, pondělí 4. 4. - Slevový speciál (přehled veškerých finančních výhod, když je vám 50+, 60+ nebo 70+ a když jste v penzi – slevy od výrobců, slevy ve službách, co je úplně zadarmo. Na co máte nárok a co třeba ani nevíte)

 

MFD předplatné 

Věříme, že vás tato témata zaujala a že si jednotlivá vydání MF Dnes pořídíte. A pokud byste měli zájem o předplatné tohoto deníku, nabídku zlevněného předplatného pro seniory najdete zde.  

Milé čtenářky, milí čtenáři, užijte si velikonoční hodování a také prvních jarních teplých dní a nezapomeňte na svůj magazín 60! Těšíme se na vaše nové příspěvky, povídky, fotografie, básně i vtipné scénáře! 

Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz Soutěž - scénář
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.