Nová soutěž: napište scénář a zahrajte si ve filmu!  

Nová soutěž: napište scénář a zahrajte si ve filmu!  

27. 3. 2016

Po přečtení titulku jste se asi někteří zalekli, anebo zasmáli. Ano, ten titulek je mírně nadsazený, nicméně skutečně půjde o film a opravdu si v něm budete moci zahrát.

Režisérkou bude Danuše Kubátová, autorka celé řady krátkých filmů a vtipných videí, kterou mnozí znáte i z natáčení módních přehlídek. Její práce najdete v sekci Videa.

A jaké je zadání soutěže?  

Úkolem bude napsat námět a bodový scénář ke krátkému filmu o délce od 1 min. do 10 min. Fantazii se meze nekladou, téma může být jakékoliv, ovšem takové, aby mohlo být natočeno v „běžných“ podmínkách, tedy bez složitých rekvizit či nutnosti nedostupných exteriérů. Může jít o jednoduchý bodový scénář, ale i scénář s konkrétními dialogy herců. Dva nejvtipnější náměty budou zpracovány do krátkého filmu a jejich autoři si v nich budou moci za odměnu zahrát!  

Soutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři, kteří pošlou námět a bodový scénář do 22. dubna 2016, a to 12.00 hod. Jednotlivé náměty budeme zveřejňovat na stránkách magazínu i60 do neděle 24. dubna, kdy ve večerních hodinách vyhlásíme vítěze soutěže. Nejlepší náměty a sénáře bude vybírat redakce společně s paní Danuší Kubátovou.

Jako návod uvádíme bodový scénář k minutovému filmu „Rozchod“:  

Záběr na panelák (hádka z opery  je slyšet už z venku).

Manželé se hádají v kuchyni a ona přitom loupe brambory. On si čte noviny.  

(Jejích slova nejsou slyšet, k tomu hraje pouze hádka z opery.)  

Manžel si pak vezme kufr a sbalí si pár věcí a rychle odchází.  

Zabouchne za sebou dveře a utíká po schodech dolů.  

Prodírá se několika obyvateli paneláku, kteří jdou po schodech nahoru.  

Manžel uslyší výstřel, všichni se zastaví a on utíká nahoru zpět k bytu a opět se prodírá mezi lidmi. Je rozčílený a nemůže zastrčit klíč do zámku.   Otevře s rozechvěním dveře, vstoupí do obýváku a zírá: na gauči sedí manželka, v ruce drží skleničku se šampusem, popíjí  a tváří se spokojeně.  

Na zpracování tohoto scénáře se můžete podívat zde:    

 

 

Naše další soutěže

Pokračují naše další soutěže, a to aktuální jarní fotosoutěž, kterou najdete zde, a také dlouhodobé soutěže FOTO DNE a vědomostní kvíz. Z úspěšných soutěžících uplynulého týdne byla vylosována paní Konupková Bohuslava. Gratulujeme!

 

 MFD logo

 

Sledujte v příštím týdnu MF Dnes!

Jak jsme vás již upozorňovali, týden po Velikonocích se největší tuzemský deník MF Dnes bude věnovat seniorům. Připravil pro ně seriál šesti témat, o které se lidé v důchodovém věku zajímají. Zde je přehled témat:      

1. díl, úterý 29. 3. - Jak dlouho se čeká na domovy důchodců

2. díl, středa 30. 3. - Otázky a odpovědi kolem penze (výpočet důchodu, věk odchodu do důchodu, potřebné dokumenty, kde si to zkontrolovat, co se počítá a co ne atd.)

3. díl, čtvrtek 31. 3. - Řidičák když je vám 50+, 60+, 70+ (jak se připravit na zkoušky u psychologa, když chcete řidičák a už stárnete. Jak se chovají senioři lidé za volantem, na co si mají dát pozor, do kdy vlastně je „bezpečné“ jezdit)

4. díl, pátek 1. 4. - Senioři a zdraví (Rozhovor s praktickým lékařem, o tom jak se senioři mění, víc je bolí klouby protože jsou aktivnější, víc dbají na prevenci

5. díl, sobota 2. 4. - Kurs sebeobrany proti Šmejdům

6. díl, pondělí 4. 4. - Slevový speciál (přehled veškerých finančních výhod, když je vám 50+, 60+ nebo 70+ a když jste v penzi – slevy od výrobců, slevy ve službách, co je úplně zadarmo. Na co máte nárok a co třeba ani nevíte)

 

MFD předplatné 

Věříme, že vás tato témata zaujala a že si jednotlivá vydání MF Dnes pořídíte. A pokud byste měli zájem o předplatné tohoto deníku, nabídku zlevněného předplatného pro seniory najdete zde.  

Milé čtenářky, milí čtenáři, užijte si velikonoční hodování a také prvních jarních teplých dní a nezapomeňte na svůj magazín 60! Těšíme se na vaše nové příspěvky, povídky, fotografie, básně i vtipné scénáře! 

Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři i60.cz Soutěž - scénář
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Gregorová
Dobrý den, nevím, kam mám můj námět na scénář vložit?
Oldřich Čepelka
Paní Kubýtová, svůj první scénář jsem musel vyjádřit tabulkou, snad vám došel od p., Rašky extra, nebyl zveřejněn. Je můj "nejodpracovanější" ze tří. Zatím. :-)
Danuše Kubátová
Každý může poslat i více soutěžních příspěvků. Ať je z čeho vybírat :-)) Už se na ně těším.
Libor Farský
Lze poslat jen jeden soutěžní příspěvek?
Karel Boháček
Jo dobrý, možná se ještě budeme divit co máme za herce a režiséry. Držím palce !
Danuše Kubátová
Ten námět na scénář nemusí být přímo autorský. I do známé scénky se dají zahrnout vlastní nápady.
Hana Rypáčková
Nevím, nevím- to by mě nenapadlo, něco režírovat...Už se těším na náměty...A blahopřeji vítězce kvízu.
Alena Várošová
Nepřekvapil mě závěr scénky, už někde jsem to slyšela .Pochopila jsem to, že. je to jen vzor.
Lenka Hudečková
vtipné, pěkné dílko :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Ukázkový krátký film není přímé autorské dílo, ale zpracovaný vtip, který už před dlouhým časem jsem někde přečetla a připsala do "Diáře vtipů". Tak snad náměty čtenářů budou autorské?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.