Můj plán: oslava šedesátin a stěhování
Ilustrační foto: pixabay.com

Můj plán: oslava šedesátin a stěhování

19. 4. 2016

Jsem člověk plánovací. Plánuji stále a svoje plány si i zapisuji. Do notebooku, do diáře, do kalendáře, na papírky. Píšu si, co zjara zasadím, kam co přesadím, co mě čeká a nemine, kam se vydáme na cesty, co mám nakoupit. Plány velké i malé, dlouhodobé i krátkodobé, to je můj život. Mám dobrý pocit, když se mi je daří plnit, někdy však přijde neočekávaná událost, která zcela mé plány nabourá nebo zcela zboří, ale svět jde dál. Manžel se mi za to někdy směje, jindy je ovšem vděčný za to, že vůbec nějaký plán byl a že dokážu ohlídat i to, co je důležité pro nás oba nebo dokonce pro celou rodinu.

Nemám jeden plán, ale vždy několik souběžných, takže je to zcela manažerská úloha. V současné je mým krátkodobým plánem oslava mých šedesátin, dlouhodobým stěhování a stavba nového domu. Rozhodli jsme se přestěhovat do našeho rodiště na Jižní Moravu a náš velký dům vyměnit za malý pohodlný bungalovek, který je zatím ještě jen v mé hlavě a musím se přiznat, že už i na papíře. Je těžké opustit především krásnou vzrostlou zahradu a pohodlný dům, ale současně je krásné těšit se na něco nového a především přiblížit se k dětem, vnoučatům a všem blízkým, kteří tam žijí.

Těším se na budování nové zahrady, na zařizování a ať se mí mnozí známí diví jakkoliv, že se nám v našem věku chce opustit pohodlné hnízdečko a začínat od začátku, já se na to opravdu těším.

Plánuji tedy stěhování, co přestěhovat a co ne, myslím si, že je dobré zbavit se nepotřebných věcí, plánuji zařizování nového domu a novou zahradu, plánuji náš nový život. Všechno se naplánovat nedá, tak se současně těším i na to neplánované co život přinese.

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

 

 

 

 

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.