Čeští hokejisté na šampionátu končí, v zápase s Američany padli v nájezdech!
FOTO: ČT stream

Čeští hokejisté na šampionátu končí, v zápase s Američany padli v nájezdech!

19. 5. 2016

Byla to hra nervů - pro hráče, trenéry a hlavně pro nás, diváky. Bohužel, hra se špatným koncem. Čeští hokejisté podlehli ve čtvrtfinálovém zápase Američanům po samostaných nájezdech 1:2 a na Mistrovství světa skončili. O medaile si zahraje USA.

Češi vstoupili do zápasu výborně, v první třetině dobře kombinovali, napadali soupeře v jeho obranném pásmu a nedovolili mu jít do vyložené šance. A byli to čeští reprezentanti, kterým se podařilo vstřelit první branku v 16. minutě zápasu, když trestné střílení za faul proměnil útočník Zohorna.  

Američané ale výborně začali druhou třetinu a hned na jejím začátku vyrovnal americký talent Matthews. Soupeř se tak vymanil z psychického tlaku a začal být rovnocenným soupeřem. Češi ovšem bojovali, díky obrovskému tlaku donutili třikrát soupeře faulovat, jenže ani v přesilové hře se jim amerického brankáře překonat nepodařilo, byť dobré příležitosti si vytvořili. Naštěstí ani hokejisté USA se neprosadili, byť ke gólu měli hodně blízko - nastřelili tyč Furchovy brány. Po druhé třetině tedy zůstal stav zápasu 1:1.

Třetí třetina byla jako na houpačce, oba týmy hrály v obrovském nasazení, útočníci vytvářeli nervové situace před oběma brankami, zatímco ve střední části třetiny měli navrch Američané, na jejím konci měli mnohem více příležitostí Češi, kteří zamkli soupeře v jeho obranném pásmu, jenže nikomu se nepodařilo protlačit puk za záda amerického brankáře. Na řadu tak přišlo prodloužení.

A v tom měli Američané navrch, dostávali se častěji do šancí, které naštěstí vychytal český gólman. Pak však vytvořil nervovou situaci útočník Zohorna, který fauloval amerického hráče a Češi hráli v oslabení. Obrovskou vůli a koncentrovanou obranou jsme jej naštěstí přestáli, jenže Američané dál tlačili a pořádně zatápěli před českým gólmanem. Ani v prodložení branka nepadla a tak zápas rozhodovaly samostatné nájezdy.

První nájezd Čechů - Lukáš Kašpar: nedal!

První nájezd Američanů - McHendrix: nedal! 

Druhý nájezd Čechů - Koukal - nedal!

Druhý nájezd Američanů - Mathews - gól!

Třetí nájezd Čechů - Zohorna - nedal!

Američané tak postoupili do semifinále a Češi na turnaji končí.

Je hotovo. Český tým skončí na turnaji na 5.-7.místě. Přesto musíme českému týmu poděkovat. V základní skupině hráli Češi skvěle, vyhráli šest zápasů, jen jednou odešli poraženi a do čtvrtfinále nastupovali z prvního místa. Trenér Vladimír Vůjtek poskládal sestavu převážně z mladých hráčů, kteří mají šanci dokázat své kvality v příštích letech.

Hoši, děkujem!

Hokejová tipovačka pokračuje

Čeští hokejisté jsou už mimo hru, naše hra - hokejová tipovačka ovšem pokračue dál. Po prvních čtvrtfinálových zápasech průběžné pořadí stále vede paní Libuše Křapová, ovšem její náskok se snížil na šest bodů. Právě o tolik méně má pan Jiří Ševeček, průběžné třetí místo drží pan Václav Fraunterka.

Soutěžící mají před sebou ještě šest zápasů, v nichž je možné získat ještě spoustu bodů. Tak tedy do toho, milí tipující!

 

hokej sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.