Čeští hokejisté na šampionátu končí, v zápase s Američany padli v nájezdech!
FOTO: ČT stream

Čeští hokejisté na šampionátu končí, v zápase s Američany padli v nájezdech!

19. 5. 2016

Byla to hra nervů - pro hráče, trenéry a hlavně pro nás, diváky. Bohužel, hra se špatným koncem. Čeští hokejisté podlehli ve čtvrtfinálovém zápase Američanům po samostaných nájezdech 1:2 a na Mistrovství světa skončili. O medaile si zahraje USA.

Češi vstoupili do zápasu výborně, v první třetině dobře kombinovali, napadali soupeře v jeho obranném pásmu a nedovolili mu jít do vyložené šance. A byli to čeští reprezentanti, kterým se podařilo vstřelit první branku v 16. minutě zápasu, když trestné střílení za faul proměnil útočník Zohorna.  

Američané ale výborně začali druhou třetinu a hned na jejím začátku vyrovnal americký talent Matthews. Soupeř se tak vymanil z psychického tlaku a začal být rovnocenným soupeřem. Češi ovšem bojovali, díky obrovskému tlaku donutili třikrát soupeře faulovat, jenže ani v přesilové hře se jim amerického brankáře překonat nepodařilo, byť dobré příležitosti si vytvořili. Naštěstí ani hokejisté USA se neprosadili, byť ke gólu měli hodně blízko - nastřelili tyč Furchovy brány. Po druhé třetině tedy zůstal stav zápasu 1:1.

Třetí třetina byla jako na houpačce, oba týmy hrály v obrovském nasazení, útočníci vytvářeli nervové situace před oběma brankami, zatímco ve střední části třetiny měli navrch Američané, na jejím konci měli mnohem více příležitostí Češi, kteří zamkli soupeře v jeho obranném pásmu, jenže nikomu se nepodařilo protlačit puk za záda amerického brankáře. Na řadu tak přišlo prodloužení.

A v tom měli Američané navrch, dostávali se častěji do šancí, které naštěstí vychytal český gólman. Pak však vytvořil nervovou situaci útočník Zohorna, který fauloval amerického hráče a Češi hráli v oslabení. Obrovskou vůli a koncentrovanou obranou jsme jej naštěstí přestáli, jenže Američané dál tlačili a pořádně zatápěli před českým gólmanem. Ani v prodložení branka nepadla a tak zápas rozhodovaly samostatné nájezdy.

První nájezd Čechů - Lukáš Kašpar: nedal!

První nájezd Američanů - McHendrix: nedal! 

Druhý nájezd Čechů - Koukal - nedal!

Druhý nájezd Američanů - Mathews - gól!

Třetí nájezd Čechů - Zohorna - nedal!

Američané tak postoupili do semifinále a Češi na turnaji končí.

Je hotovo. Český tým skončí na turnaji na 5.-7.místě. Přesto musíme českému týmu poděkovat. V základní skupině hráli Češi skvěle, vyhráli šest zápasů, jen jednou odešli poraženi a do čtvrtfinále nastupovali z prvního místa. Trenér Vladimír Vůjtek poskládal sestavu převážně z mladých hráčů, kteří mají šanci dokázat své kvality v příštích letech.

Hoši, děkujem!

Hokejová tipovačka pokračuje

Čeští hokejisté jsou už mimo hru, naše hra - hokejová tipovačka ovšem pokračue dál. Po prvních čtvrtfinálových zápasech průběžné pořadí stále vede paní Libuše Křapová, ovšem její náskok se snížil na šest bodů. Právě o tolik méně má pan Jiří Ševeček, průběžné třetí místo drží pan Václav Fraunterka.

Soutěžící mají před sebou ještě šest zápasů, v nichž je možné získat ještě spoustu bodů. Tak tedy do toho, milí tipující!

 

hokej sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Ostudu neudělali, bojovali jako lvi
Dagmar Bartušková
Co naplat, byla to prohra. Výsledek nás včera zaskočil ve Výtopně, a bylo to zklamání. Tak hoši, příště.
Helenka Vambleki
Jsme tak malá zemička, zimu tady máme jen několik týdnů a přesto hrát hokej umíme. Za mě klukům děkuji, zaslouží si to.
Eva Balúchová
Kdyby byl náš soused trenérem,tak jsme mistři :-).Já naopak souhlasím s vámi a myslím,že si hoši zaslouží poděkování.
Jitka Chodorová
Děkujeme hoši za naději.
Dagmar Králová
Herní systém play-off bohužel nepočítá s předchozími výsledky ve skupinách a začíná se od 0. A tak jsou naši reprezentanti mimo hru o medaile. Ale i to patří ke sportu. Hoši děkujeme - dnes jste se nejen hodně zapotili, ale tekla i krev po zranění úst. To je tvrdý hokej.
Dana Kolářová
Postup nedopadl, ale děkujme našemu družstvu za reprezentaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.