Konec května bude teplý, pak začnou teploty klesat
Ilustrační foto: Jaroslava Korpášová

Konec května bude teplý, pak začnou teploty klesat

21. 5. 2016

Konec května bude nadprůměrně teplý, pak začnou teploty klesat. Přesto se ale budou teploty v příštích čtyřech týdnech celkově držet kolem dlouhodobého průměru a pravděpodobně nespadnou výrazněji pod 20 stupňů. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Týdenní průměry denních teplot se budou podle meteorologů pohybovat v období od 23. května do 19. června zhruba mezi 20 a 23 stupni Celsia. Nejvyšší budou v příštím týdnu. "V nejbližších dvou týdnech očekáváme poměrně teplé počasí s teplotami mírně nad hranicí dlouhodobých průměrů. V dalších dvou týdnech by teploty měly v průměru pozvolna klesat," sdělili pracovníci ústavu.

Podle předpovědi na příští týden bude v pondělí až 27 stupňů, ale přijdou bouřky a v úterý se ochladí k hodnotám kolem dvacítky. Poté bude rtuť do konce týdne opět stoupat, a vrátí se tak na 27 stupňů.

Objem srážek bude v příštích čtyřech týdnech podle ČHMÚ pravděpodobně na úrovni, která je v této době normální. Dlouhodobý průměr pro toto období činí 73 milimetrů, tedy 73 litrů na metr čtvereční.

počasí
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.