Jarní úklid ve skříních
FOTO: autorka

Jarní úklid ve skříních

3. 6. 2016

S příchodem teplých dnů každá žena otevírá skříň s oblečením s konstatováním, že už zase nemá co na sebe. Pár kousků oblečení vyřadí, odloží a při nejbližší příležitosti prošmejdí obchody v okolí. Prima, prázdná ramínka ve skříni se opět zaplnila, ale záhy je jasné, že žádná skříň není nafukovací. Co s tím uděláme?

Určitě vyloučíme možnost mít na jednom ramínku více věcí najednou. Je to prostě nepřehledné a nepraktické. Můžeme si sami snadno pomoci jednoduchou úpravou. Zcela postačí, když si uschováme pár kroužků, které nám zůstanou v ruce při otevírání plechovky od kompotu, rybí konzervy, nebo plechovky od piva či coly. Mívá dva otvory. Jeden větší, do kterého strčíme prst a tahem za kroužek odstraníme horní plechové víčko. Nad ním najdeme ještě jednu malou dírku. Někdy je zapotřebí spodní ostré okraje trochu začistit, v případě nouze stačí starší odložený pilník na nehty. No a potom si vezmeme do ruky běžné ramínko s kovovým háčkem na zavěšení na tyč ve skříni. Na ramínko pověsíme pulovr a na háček ramínka nasadíme tou malou dírkou plechový kroužek. Posléze si na druhé ramínko zavěsíme další součást oblečení, třeba tričko a kovový háček ramínka zespodu provlečeme tentokrát tím velkým kroužkem.

Když si postupně do skříně pověsíme několik takových vylepšených dvojramínek, zjistíme, že na na tyči zbylo ještě dost místa pro další ramínka, vyhledání požadovaného oblečení bude jednodušší a skříň dobře přehledná. Radost z pěkně urovnané skříně vám nezkazí ani pocit, že jsou to kroužky z plechovek či konzerv. Jsou pevné a docela dobře vylisované, a než se do vylepšení vrhnete, můžete začít sbíráním hezkých a třeba i stejných kroužků, třeba zlatavé barvy.

A ještě malá rada nakonec. Pokud něco měníte a chcete to vyhodit, dejte nepotřebnou věc do nějaké krabice a nechte uležet. Může se stát, že vám ještě po čase dobře poslouží. Ve skříni jsem donedávna měla dřevěný šuplíček na šátky. Ty jsem musela vždy po odložení znovu poskládat, a když jsem si chtěla příště vzít na krk jiný šátek, zase jsem přehrabovala hromádky. Přišla doba na hledání pokladů, to jsou ty odložené nepotřebné věci vzaté na milost! Tentokrát to byly umělohmotné háčky na plastový závěs v koupelně nad vanou. Po rekonstrukci koupelny jsme s ohledem na seniorský věk nás obou zvolili místo vany sprchovací kout. Odložené háčky jsem očistila od malých ostrých výstupků, aby se šátky nezatrhly, a navlékla na klasickou tyčku na kravaty, která vždy bývala na dveřích skříní. Do pozapínaných oček jsem protáhla šátky. Praktické a pěkné na pohled. 

Doufám, že jsem napsala vše srozumitelně, jinak ráda odpovím na případné dotazy. Série fotek je v mé galerii.

 

 

oděvy úklid
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.