Jarní úklid ve skříních
FOTO: autorka

Jarní úklid ve skříních

3. 6. 2016

S příchodem teplých dnů každá žena otevírá skříň s oblečením s konstatováním, že už zase nemá co na sebe. Pár kousků oblečení vyřadí, odloží a při nejbližší příležitosti prošmejdí obchody v okolí. Prima, prázdná ramínka ve skříni se opět zaplnila, ale záhy je jasné, že žádná skříň není nafukovací. Co s tím uděláme?

Určitě vyloučíme možnost mít na jednom ramínku více věcí najednou. Je to prostě nepřehledné a nepraktické. Můžeme si sami snadno pomoci jednoduchou úpravou. Zcela postačí, když si uschováme pár kroužků, které nám zůstanou v ruce při otevírání plechovky od kompotu, rybí konzervy, nebo plechovky od piva či coly. Mívá dva otvory. Jeden větší, do kterého strčíme prst a tahem za kroužek odstraníme horní plechové víčko. Nad ním najdeme ještě jednu malou dírku. Někdy je zapotřebí spodní ostré okraje trochu začistit, v případě nouze stačí starší odložený pilník na nehty. No a potom si vezmeme do ruky běžné ramínko s kovovým háčkem na zavěšení na tyč ve skříni. Na ramínko pověsíme pulovr a na háček ramínka nasadíme tou malou dírkou plechový kroužek. Posléze si na druhé ramínko zavěsíme další součást oblečení, třeba tričko a kovový háček ramínka zespodu provlečeme tentokrát tím velkým kroužkem.

Když si postupně do skříně pověsíme několik takových vylepšených dvojramínek, zjistíme, že na na tyči zbylo ještě dost místa pro další ramínka, vyhledání požadovaného oblečení bude jednodušší a skříň dobře přehledná. Radost z pěkně urovnané skříně vám nezkazí ani pocit, že jsou to kroužky z plechovek či konzerv. Jsou pevné a docela dobře vylisované, a než se do vylepšení vrhnete, můžete začít sbíráním hezkých a třeba i stejných kroužků, třeba zlatavé barvy.

A ještě malá rada nakonec. Pokud něco měníte a chcete to vyhodit, dejte nepotřebnou věc do nějaké krabice a nechte uležet. Může se stát, že vám ještě po čase dobře poslouží. Ve skříni jsem donedávna měla dřevěný šuplíček na šátky. Ty jsem musela vždy po odložení znovu poskládat, a když jsem si chtěla příště vzít na krk jiný šátek, zase jsem přehrabovala hromádky. Přišla doba na hledání pokladů, to jsou ty odložené nepotřebné věci vzaté na milost! Tentokrát to byly umělohmotné háčky na plastový závěs v koupelně nad vanou. Po rekonstrukci koupelny jsme s ohledem na seniorský věk nás obou zvolili místo vany sprchovací kout. Odložené háčky jsem očistila od malých ostrých výstupků, aby se šátky nezatrhly, a navlékla na klasickou tyčku na kravaty, která vždy bývala na dveřích skříní. Do pozapínaných oček jsem protáhla šátky. Praktické a pěkné na pohled. 

Doufám, že jsem napsala vše srozumitelně, jinak ráda odpovím na případné dotazy. Série fotek je v mé galerii.

 

 

oděvy úklid
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Alenko Vároš. - nejdřív prosba pro příště - už bez paní a návrh: tykání - souhlas?? Tak a ještě k Sekáči: Moje dcera - když měla děti malé - měla domácí práci (originální, nedá se koupit, vyrábí dle konkrét.objednání) - chodila i představovat. A já našla v Sek. i oblečení pro ni - tak hezké a neběžné - ráda přijala a přitahovala i pozornost ke shlédnutí nabídky. A vnoučatům - v době "řidičáku na odrážedlo" jsem nosila botičky za Kč 5,- (k prodření špiček postačily), jinak měly samozřejmě botky kvalitní. Teď jsem z tisku získala informaci o dalších obchůd. s originální a levnou módou v zapadlých uličkách Prahy - na "průzkum" si ale zřejmě seženu parťačku (zapadlá ulička,samotná bába=dost rizikové). Pro návštěvníky Prahy vypíšu sem (třeba se jim podaří přemluvit k doprovodu vlastního "parťáka")
Alena Várošová
Děkuji paní Květo,mám tak úžasné věci z outletu,kde pracuji o kterých by se mnohým ženám ani nesnilo.
Zuzana Pivcová
Myslím, že pro mě je v tomto ohledu každá rada drahá! :-D Ale mnohým to určitě pomůže.
Květoslava HOUDKOVÁ
Alenko Vár. - mám jen 1 šatník - a 2x/rok (po létě, po zimě) proberu, co už mne "nebaví" odnesu do kontejneru a jdu si do Sekáče pro nové "modes-robes". Žádný "šunt" - mám čas a dokážu si najít nové věci za únosné ceny - pak "obnova" šatníku není problém.
Alena Várošová
Chytrý nápad,mě by ta středová tyč musela prasknout co tam mám hader a ne v jedné skříni....
Zdena Proboštová
Dobrých nápadů není nikdy dost, tohle mi taky přišlo od někoho mejlem. Ale pokud jde o krabici s odloženými věcmi. Taky jsem si takhle udělala sekáč, na ramínka dala jen pár triček a ostatní dala do těch podtlakových pytlů a umístila do sklepa. Příští rok obměním šatník z vlastních zásob, pokud se tam nějak nescvrknou, letos se mi to stalo s letníma kalhotama.
Květoslava HOUDKOVÁ
Mám jen 1 šatní skříň, v ní také úsporná ramínka - ale nevylepšuji si je sama. Také v Sekáčích (převážně nakupuji) taková ramínka mají - na požádání mi věnovali. Oblečení často redukuji - moc mne nestálo, tak si mohu koupit jiné. Některé jednodušší (sukně, halenky, kalhoty) jsem rozpárala, část dílů vyhodila, ostatní dál užitečně poslouží jako střih - občas si něco "spíchnu".
ivana kosťunová
Obyčejný kroužek od plechovky, a jak dokáže být ještě užitečný. Dobrý nápad. Až vynalete nafukovací skříň , dejte vědět.
Zdenka Jírová
Dobrý nápad se vždy využije.
Naděžda Špásová
Aha, už jsem si líp prohlídla fotky. Ale stejně to asi zatím nevyužiju, nemám totiž ty kroužky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.