Děkuji. Obyčejné slovo, které hodně znamená.
Ilustrační foto: pixabay.com

Děkuji. Obyčejné slovo, které hodně znamená.

20. 8. 2016

Váhala jsem mezi tímto titulkem a titulkem Černé pondělí. Pak jsem si řekla, že ten první je namístě.

V pondělí jsme absolvovali cestu do Západních Čech, při odběhnutí na parkovišti jsme nasbírali i pár hříbků, co jsme potřebovali, vyřídili. Prostě dobrý den, řeklo by se.

Cestou domů se přihodilo něco, na co budeme asi dlouho vzpomínat. Vraceli jsme se hodně pozdě, na nebi svítil měsíc a já si lámala hlavu, jestli dorůstá, nebo couvá. Najednou se z vysoké trávy podél silnice vyřítilo divoké prase. V osmdesátce moc šancí nemáte. Ozvala se příšerná rána, kanec vlítl pod auto, rozlámal, co se dalo. Pasy nás přitáhly do sedaček, oba airbagy vyskočily. Určitě je to perfektní věc, ale když auto ještě jede, vůbec nic nevidíte. A stát se to v zatáčce, raději ani nedomýšlet, kde jsme mohli skončit. Zastavili jsme, vystoupili a koukali, co se stalo.

Měli jsme štěstí, že se nehoda stala blízko parkoviště, kde nocují kamioňáci. Hned dva přiběhli, pomáhali auto odstrkat za krajnici, označili místo nehody, dali varovný trojúhelník. Romča volal policii a odtahovku. Já volala domů a rozklepaným hlasem říkala něco v tom smyslu, že nevím, jak se dostaneme domů a co se nám stalo. Prostě šok. Ti dva kluci, když mě slyšeli, hned přinesli deku a čaj, a jestli potřebuji, že si můžu jít lehnout do kamionu. Přijela policie, dopraváci, myslivci. Nafotilo se, sepsalo se, a že budeme čekat na odtahovku a odvoz domů. Policie tam po celou dobu zůstala a jejich modrá-modrá nám blikala za zády. Nehoda se stala v místě, kde není plot a nejsou ani svodidla. Nic tedy divočákovi nebránilo, aby z pole šel rovnou do silnice. 

Všichni, kdo nám pomáhali, byli mnohem, mnohem mladší než my a šance, že si přečtou článek, je mizivá. Možná někdo z příbuzných. A i když jsme všem poděkovali snad desetkrát, mám potřebu to tak nějak vykřičet do světa.

Děkuju. Chlapi díky za vaši společnost, za čaj, za deku.

Děkuju za ta modrá blikající světla. Tentokrát opravdu znamenala bezpečí.

 

 

(Fotky z nehody k článku nepřikládám, nejsou nijak drastické, ale někdo je třeba nechce vidět. Jsou jen dvě, u mne na profilu – Foto – Kanec)

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.