Prázdninová reportáž Pozvání na Kouřimskou skálu
FOTO: autorka

Prázdninová reportáž Pozvání na Kouřimskou skálu

21. 8. 2016

Minulý víkend jsem jela s dcerou a vnukem na plánovaný výlet do mého rodného města Kouřimi. Výlet vždy spojujeme s návštěvou hřbitova a úpravou rodinného hrobu, kde odpočívá několik generací mých příbuzných, včetně rodičů. Hřbitov není velký, ale je malebný. Je tu barokní kaple s náhrobky významných obyvatel Kouřimi až z 18. století.  Po návštěvě minulosti jsme šli na oběd do starobylé hospody na náměstí, kde vždy dobře vařili. Ani dnes nás nezklamali a pochutnali jsme si za slušnou cenu.

Na rozlehlém náměstí bylo plno turistů, městečko se stává poslední dobou častým turistickým cílem. Dříve trochu ospalé, probouzí se dnes díky zajímavým akcím, které město pořádá. Na jednu takovou akci nás zvaly velké barevné plakáty na poslední víkend v srpnu  s názvem" Kouřimská skála". Bude to hezká slavnost s již s několikaletou tradicí, letos věnovanou 5. výročí úmrtí Petra Muka. Vystoupí zde řada známých zpěváků a hudebních skupin, např. Helena Vondráčková, Václav Neckář se svojí skupinou, Petr Kolář a další.

Slavnost se koná ve skutečné skále, kde se až do 50. let minulého století lámal kámen. Dnes zbytky skály tvoří zajímavou kulisu. Už se zde konaly přípravy na nadcházející akci. Naproti skále teče říčka Kouřimka, která místy tvoří romantická zákoutí.

Městečko má také zajímavý skanzen lidových staveb za středních a východních Čech. Minulý rok procházel rekonstrukcí a nutnými opravami a byl minulý týden opět otevřen veřejnosti. My jsme už bohužel neměli dost času k návštěvě, tak si ji necháme na příště. O zajímavé historii Kouřimi jsem napsala ve svých článcích Místo, které mám ráda a Kouřim - střed Evropy.

Když pojedete kolem, určitě se zde zastavte, bude se vám zde líbit.

 

PRÁZDNINOVÁ REPOTÁŽ - Napište reportáž z výletu, dovolené, z vašeho města či obce. Autoři reportáží získají předplatné MF Dnes, anebo kvalitní LED svítilny. Pravidla soutěže najdete zde.

 

 

 

 

 

cestování Soutěž - prázdninová reportáž
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.