O lidech, kteří našli lásku
Ilustrační foto: ingimage.com

O lidech, kteří našli lásku

21. 8. 2016
Výzva na i60, aby se ozvali ti, kteří ve vyšším věku našli partnera, má výsledek. Ve čtvrtečním Magazínu DNES se objeví tři příběhy párů, kterým se podařilo vybudovat pěkný dlouhodobý vztah, ačkoli si mysleli, že po šedesátce je už v životě nic moc nečeká. Některá jména budete z i60 znát, mezi odvážnými, kteří se nebáli jít se svým apříběhem na veřejnost, je například Jarmila Jakubcová či Marie Magdalena Klosová. 
 
Seznamování se v seniorském věku je trend, na který reagují mnohé seznamovací agentury. Zatímco dříve byly inzeráty lidí hledajících nový vztah v tomto věku výjimečné, nyní jsou stejně časté jako inzeráty třicátníků či čtyřicátníků. Je to průvodní jev toho, že žijeme déle a dožíváme se vyššího věku v dobré kondici. "Beru to jako takové povzbuzení, " říká autorka textu v Magazínu DNES Scarlett Wilková.
 
"Ty příběhy ukazují, že i když se člověk rozvede nebo ovdoví, je zklamaný, zdrcený a má pocit, že ho v životě už nic zajímavého nepotká, může se něco stát. Může potkat člověka, se kterým zase začne znovu žít. Pozor, ty příběhy nejsou žádná idylka. Seznamování ve vyšším věku chce hodně odvahy, nadhledu, vytrvalosti, tolerance i smyslu pro humor," vysvětluje. Svědčí o tom například slova Marie Magdaleny Klosové, která své zkušenosti s poznáním, jak to ve světě seznamek chodí, v článku popisuje takto: "Mnozí pánové raději nezveřejňují fotografie a neudávají věk. Zkusila jsem asi tři schůzky a jen mě to roztesknilo. Začala jsem mít dojem, že vztah, jaký jsem měla s manželem, už nenajdu. Pak mě jeden muž rozčílil. Nejdříve projevoval tak velký zájem, až to bylo trapné. Když zjistil můj věk, okamžitě obrátil. Že prý myslel, že jsem mladší. Přitom byl stejně tak starý jako já. Tak jsem si řekla, že dalšímu, prvnímu trochu lepšímu na seznamce napíšu a vypije si to za ty předešlé. Napsala jsem: Stará ošklivá baba, pro tebe až příliš mladá..." 
 
Jak to bylo dál, co prožily další páry a co o seznamování ve vyšším věku říká spoluzakladatel portálu i60 Jan Raška si můžete přečíst ve čtvrtečním Magazínu DNES, který vychází jako součást deníku. 
 

Domácí právník

A ještě jeden tip z MF Dnes. Celý příští týden bude vycházet v tomto deníku seriál s názvem Domácí právník. Každý den najdete v MF Dnes jeden díl, v němž bude podrobně napsáno, co dělat v nejrůznějších situacích. Součástí seriálu budou i příslušné formuláře. Zde je obsah seriálu:
 
22.8. - Žádost o převod auta při prodeji (přihlášení do registru apod.)
23.8. - Kupní smlouva (prodej věci)
24.8. - Nájemní smlouva
25.8. - Odstoupení od smlouvy (podomní prodej, e-shopy)
26.8. - Výpověď
27.8. - Smlouva o zápůjčce (peněz)
 
Prázdninová...
 

Letní soutěže portálu i60

A co nás čeká na portále i60? Především pokračují dvě hlavní letní soutěže, a to fotosoutěž na téma "Obrázky léta", kterou najdete zde a také literární soutěž na téma Prázdninová reportáž. Pozor, tato soutěž končí na konci prázdnín, proto nečekejte a vyšlete do soutěže své příspěvky včas. Pravidla soutěže najdete zde. Získat ceny můžete i v našich dlouhodobých soutěžích jako je vědomostní kvíz (vítězem uplynulého týdne se stal pan Pavel Dušek) či v produktových soutěžích zde.
 
Milí příznivci portálu i60, užívejte si léta, piště, soutěžte, bavte se a nezapomínejte na to, že tato země není jenom pro mladý!
 
 
 
 
 
 
 
 
i60.cz seznámení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.