Výhody sádla Brick

Výhody sádla Brick

6. 8. 2012

Velkou výhodou sádla Brick je, že oproti máslu obsahuje pouze 1/3 cholesterolu. Z kulinárního hlediska je vepřové sádlo zajímavé pro jeho značnou tepelnou stabilitu. Nasycené a mononenasycené mastné kyseliny jsou odolnější vůči vyšší teplotám. Při smažení na sádle tak nevzniká tolik karcinogenních látek a jiných škodlivých sloučenin. Na smažení a pečení pokrmů se sádlo hodí mnohem více než rostlinné oleje.

Víte, že sádlo Brick je na smažení lepší než olej, protože neobsahuje vodu? Usmažíte-li na sádle rybu, zbavíte se tak nepříjemné rybí pachuti. Mimo to má sádlo vyšší bod přepalování než olej a menší nasákavost. Jde o zcela přírodní produkt, který v rozumném množství není zátěží pro zdravý organismus.

»Sádlo v rozumném množství a jednou za čas není ani zátěží pro zdravý organismus, protože jde o zcela přírodní produkt,« míní Milan Kopták, šéfkuchař z českobudějovického hotelu Gomel.

 

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.