Plíšková grandslam nezískala, přesto předváděla v New Yorku skvělý tenis

Plíšková grandslam nezískala, přesto předváděla v New Yorku skvělý tenis

11. 9. 2016

Ještě ne. Česká tenistka Karolína Plíšková na grandslamový titul nedosáhla, ve finále US Open prohrála s Němkou Angelique Kerberovou 2:1 na sety. Nerovzita, ale i kvalitní hra soupeřky, to byly dva hlavní důvody, proč Plíšková finálový zápas prohrála.

Kerberová, čerstvá světová jednička, předváděla strojovou hru s buldočí zarputilostí, vracela už téměř prohrané míče a po celý zápas tak dokazovala, že je nejlepší obranářkou na ženském okruhu. Karolína v prvním setu často ztrácela lehké míče, které jí létaly do autu a dělala mnohem více nevynucených chyb než v předchozích duelech. Jenže ve druhém setu Plíšková svou hru výrazně zlepšila, dařilo se jí první podání a po krásné hře urvala druhý set pro sebe.

Třetí set, to byla hra nervů, pro obě tenistky i diváky. Hrál se výborný tenis z obou stran. Bohužel, v jeho závěru ukázala pevnější nervy i ruku Němka Kerberová, při podání Plíškové si vytvořila tři matchbally a hned ten první proměnila.

Přesto Plíšková v New Yorku ukázala, že má před sebou slibnou tenisovou budoucnost, ostatně, v komentářích jí to předpovídal i Mats Wilander, který se nechal slyšet, že Plíšková má na to získat více grandslamových titulů než její česká kolegyně Petra Kvitová.

Díky Karolíno za skvělá tenisová představení! Příště to vyjde!

 

 

 

 

sport tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.