Cuketová buchta - hrnková
FOTO: autorka

Cuketová buchta - hrnková

16. 9. 2016

Milé kuchařinky, jsem velký nadšenec a konzument té úžasné zeleniny jménem cuketa. V mé letní kuchyni, ale i v jiném období, jsou cukety velkým favoritem na jídelníčku. Mám vyzkoušeno plno slaných receptů, poslední dobou velice ráda dělám cuketošpagety, pomocí

spiralizéru, který jsem zde také připomínala. V neděli jsem vyzkoušela i variantu sladkou. Recept jsem si přizpůsobila.

potřebné ingredience:

2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety + 1 větší jablko

2 hrnky polohrubé mouky + 1 káv.lžička jedlé sody

1/2 hrnku třtinového cukru

5 lžic medu

1/2 hrnku sluneč.oleje

1/2 hrnku mléka

2 vejce

6 kapek vanilkové esence

šťáva z půlky citronu

hrst slunečnicových semínek

(můžete přidat i 3 PL kakaa)

 

Cuketu jsem skoro celou škrabkou oloupala, vydlabala semínka a nahrubo nastrouhala. V hlubší míse jsem rozšlehala vejce, cukr, med s

trochou horké vody /asi 1dcl/, přidala jsem citr.šťávu, vanil. esenci, mouku se sodou, cuketu a sluneč. semínka.

Pekáček jsem vymazala olejem a vysypala kokosem, nalila směs. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180st. 15 minut + 5 minut na 100°C. Po vychladnutí jsem část buchty potřela mírně přislazenou zakysanou smetanou a přizdobila brusinkami a kešu oříšky.

Můj první sladký cuketový pokus chutnal - byl pochválen...

Dobrou chuť Vám přeje

Jitkakytka♥

Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage
PRODUKT TÝDNE

Pořiďte svému mazlíkovi kvalitní krmivo. Konzervy Brit Mono Protein jsou vhodné pro psy s citlivým zažíváním, alergiemi a potravinovou intolerancí. Více zde.

produkt týdne.jpg

 

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

TÉMATA