Jak jsem našla anděla
FOTO: autorka

Jak jsem našla anděla

28. 9. 2016

Tak jdu opět se svým pejskem na krátkou procházku a máme oba radost, že je krásné počasí. Najednou mě však něco zarazí. Jdeme kolem starého domečku, který se někdo sice snaží dát dohromady, ale zatím jenom vybírá jeho vnitřnosti a vyváží je na hromadu ven. Na té hromadě sutin ale něco ve slunci zazáří. Když přijdu blíž, vidím, že je to hlavička se zlatými vlásky. Nejspíš andílek, kterému někdo urazil křídla a vyhodil ho ven. Možná, že ho měl někdo v domečku pro ochranu.

Dívám se na něj a nemohu ho přece nechat ležet v těch sutinách. Zvednu tedy tu hlavičku a zjistím, že je z kamene a pořádně těžká.  Nevadí, snad ji nějak donesu domů. Hlavička se mi po cestě ale pořádně pronesla, a už jsem  si myslela, že ji někde nechám, ale vytrvala jsem.

Doma jsem si ji důkladně prohlédla. Nebyla vůbec moc poškozená, a tak jsem jí jenom opravila vlásky a domalovala obličej. Postavila jsem hlavu na skříňku a zadívala se na ni. V první chvíli to vypadalo trochu strašidelně. Hlava bez těla  a dívá se na mne. Třeba mě bude strašit ve snu? Pak jsem začala přemýšlet, kde a proč ten andílek stál a komu dělal radost. Třeba jsem ho našla, aby dělal radost mně?

Nazvala jsem tedy hlavu Andělka a skamarádila se s ní. Někdy si s ní i povídám a přeji jí dobrou noc, když jdu spát. No, co, ještě jsem se nezbláznila.

A nebo snad ano?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%