Jak jsem našla anděla
FOTO: autorka

Jak jsem našla anděla

28. 9. 2016

Tak jdu opět se svým pejskem na krátkou procházku a máme oba radost, že je krásné počasí. Najednou mě však něco zarazí. Jdeme kolem starého domečku, který se někdo sice snaží dát dohromady, ale zatím jenom vybírá jeho vnitřnosti a vyváží je na hromadu ven. Na té hromadě sutin ale něco ve slunci zazáří. Když přijdu blíž, vidím, že je to hlavička se zlatými vlásky. Nejspíš andílek, kterému někdo urazil křídla a vyhodil ho ven. Možná, že ho měl někdo v domečku pro ochranu.

Dívám se na něj a nemohu ho přece nechat ležet v těch sutinách. Zvednu tedy tu hlavičku a zjistím, že je z kamene a pořádně těžká.  Nevadí, snad ji nějak donesu domů. Hlavička se mi po cestě ale pořádně pronesla, a už jsem  si myslela, že ji někde nechám, ale vytrvala jsem.

Doma jsem si ji důkladně prohlédla. Nebyla vůbec moc poškozená, a tak jsem jí jenom opravila vlásky a domalovala obličej. Postavila jsem hlavu na skříňku a zadívala se na ni. V první chvíli to vypadalo trochu strašidelně. Hlava bez těla  a dívá se na mne. Třeba mě bude strašit ve snu? Pak jsem začala přemýšlet, kde a proč ten andílek stál a komu dělal radost. Třeba jsem ho našla, aby dělal radost mně?

Nazvala jsem tedy hlavu Andělka a skamarádila se s ní. Někdy si s ní i povídám a přeji jí dobrou noc, když jdu spát. No, co, ještě jsem se nezbláznila.

A nebo snad ano?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Tak to je dobré ...zmýlil jsem se, opět šamanismus dostal na frak.
Hana Šimková
Tak hlava kytce neubližuje pane Karle.
Jarmila Komberec Jakubcová
Haničko ať tě anděl ochraňuje
Hana Šimková
Pane Karle zkusím to.
Hana Rypáčková
Hani, to je správné. Zachraňme anděla a on nás ochrání . Byl to padlý anděl? O to víc máš zásluh.
Karel Boháček
Hanko neberte to doslova. Zkuste k hlavičce umístit nějakou rostlinku v květináči, pokud se jí bude dařit - nechte si hlavičku, pokud ne - tak hlavičku zakopejte.
Lidmila Nejedlá
Hanko, vyrazila jste na procházku, opustila své křeslo a je tu příběh. Hezký. Ať Vás ten anděl chrání...
Ilona Erika Kolář
Já bych se bála, určitě bych si hlavu do bytu nevzala, byť by to byla hlava sebekrásnější. Ale co člověk to názor.
Hana Šimková
Pane Karle, Vy mě děsíte.
Karel Boháček
Ta hlavička vypadá velmi pěkně, ale virgule mně ukázala její špatnou energii. Otázka taky ? Proč tedy ji někdo vyhodil. Podívejte se jí podrobně do očí - jsou tam ještě jedny oči - a ne zrovna přívětivé...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.