Glosa: Módou zasažená
FOTO: autorka

Glosa: Módou zasažená

10. 10. 2016

Tak už mi asi z probírání módy na těchto stránkách úplně přeskočilo. Valí se na mne jedna módní přehlídka za druhou, radí se nám, jak máme být soudné a zapojit fantazii při oblékání, že jsem z toho úplně dostala komplex. Připadám si jako stará, tlustá, zanedbaná chudinka, která vůbec neví, co se nosí.

Dostala jsem totiž dojem, že mám vzít poslední úspory, vtrhnout do nejbližšího butiku a obléknout se od hlavy k patě. Když budu takto podle vyššich měřítek oblečená, vezmu svého pejska jako hezký doplněk a projdu se po Volyni. Jistě budou všichni obyvatelé nadšeni, ženy mi budou fandit, skryjí závist a já budu šťastná, jako nikdy.

Nepřipadá vám to nějak ujeté? Nemyslím si, že bych chodila oblečená nějak špatně, ale podle vás už to tak vypadá. Dnes jsem se dočetla, že snad mé proporce se už nehodí ani do džín, natož do něčeho jiného. Raději ať si vezmu dlouhý svetr a schovám se do něj úplně.

No, asi jsem se opravdu zbláznila, a tak, když jsem šla okolo místního drahého módního butiku, vtrhla jse dovnitř. Světe, div se, měli slevy. Uchňapla jsem jsem tedy jeden zlevněný kostým a tuto kořist si přinesla šťastně domů. Kostým mi totiž docela seděl, a tak jsem se rozhodla, že Volyni oslním. Kam ale jít? Na jakou příležitost? Byla jsem objednaná k zubaři, a tak jsem si řekla, že to je ono. Prubnu, jak budu obdivovaná.

Když jsem přišla na řadu, tak mi sestřička povídá: "Tu cedulku na tom kostýmu máte schválně, pro ozdobu?" Zatrnulo mi. V tom spěchu, abych kostým co nejrychleji předvedla, jsem cedulku zapomněla sundat. No co! A'ť všichni vidí jak jsem krásně ušetřila. Kostým totiž původně stál 2.500 Kč a já jsem za něj dala 150 Kč. No, nekup to!  No tedy, když nic jiného, tak jsme se se setřičkou i s panem.doktorem hezky zasmáli. Hlavně, že mi pan doktor dobře opravil zuby, abych mohla kousat. Na nějakou tajli se můžu vykašlat. 

A vlastně, o tom to je. Nebo si myslíte něco jiného ?

 

PS.Na té fotografii to tak nevypadá, ala na mně .....

glosa móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%