Glosa: Módou zasažená
FOTO: autorka

Glosa: Módou zasažená

10. 10. 2016

Tak už mi asi z probírání módy na těchto stránkách úplně přeskočilo. Valí se na mne jedna módní přehlídka za druhou, radí se nám, jak máme být soudné a zapojit fantazii při oblékání, že jsem z toho úplně dostala komplex. Připadám si jako stará, tlustá, zanedbaná chudinka, která vůbec neví, co se nosí.

Dostala jsem totiž dojem, že mám vzít poslední úspory, vtrhnout do nejbližšího butiku a obléknout se od hlavy k patě. Když budu takto podle vyššich měřítek oblečená, vezmu svého pejska jako hezký doplněk a projdu se po Volyni. Jistě budou všichni obyvatelé nadšeni, ženy mi budou fandit, skryjí závist a já budu šťastná, jako nikdy.

Nepřipadá vám to nějak ujeté? Nemyslím si, že bych chodila oblečená nějak špatně, ale podle vás už to tak vypadá. Dnes jsem se dočetla, že snad mé proporce se už nehodí ani do džín, natož do něčeho jiného. Raději ať si vezmu dlouhý svetr a schovám se do něj úplně.

No, asi jsem se opravdu zbláznila, a tak, když jsem šla okolo místního drahého módního butiku, vtrhla jse dovnitř. Světe, div se, měli slevy. Uchňapla jsem jsem tedy jeden zlevněný kostým a tuto kořist si přinesla šťastně domů. Kostým mi totiž docela seděl, a tak jsem se rozhodla, že Volyni oslním. Kam ale jít? Na jakou příležitost? Byla jsem objednaná k zubaři, a tak jsem si řekla, že to je ono. Prubnu, jak budu obdivovaná.

Když jsem přišla na řadu, tak mi sestřička povídá: "Tu cedulku na tom kostýmu máte schválně, pro ozdobu?" Zatrnulo mi. V tom spěchu, abych kostým co nejrychleji předvedla, jsem cedulku zapomněla sundat. No co! A'ť všichni vidí jak jsem krásně ušetřila. Kostým totiž původně stál 2.500 Kč a já jsem za něj dala 150 Kč. No, nekup to!  No tedy, když nic jiného, tak jsme se se setřičkou i s panem.doktorem hezky zasmáli. Hlavně, že mi pan doktor dobře opravil zuby, abych mohla kousat. Na nějakou tajli se můžu vykašlat. 

A vlastně, o tom to je. Nebo si myslíte něco jiného ?

 

PS.Na té fotografii to tak nevypadá, ala na mně .....

glosa móda
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Opět naše vtipná Hanička. Mně se to stát nemůže. Nakupuji levně u Vietnamce a ten tam žádné cedulky nedává.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pokud si kupuji nové, cedulku u krku ihned odstřihnu, příp. odlišnost praní/žehlení si pamatuji. Loni jsem fandila našim manekýnkám na přehlídkách, načerpala inspiraci - a pak jsem si šla vyhledat do svého "butiku" = do Sekáče (znám ji dost, takže jsem obvykle úspěšná). Pořízení "modes-robes" nestojí moc peněz - mohu pak s klidem vhodit do sběrného kontejneru a jít si pro další - vždyť každá změna je život.
Alena Tollarová
Já jsem jednou šla v nových kalhotách a vzadu na stehně byl nalepený takový ten dlouhý pruh s velikostí, který ten bchod na oděvech měl. Neupozornil mě nikdo, přišla jsem na to sama, když jsem je ukládala do skříně. Taky mě mrzí, že chybí fotka modelky v modelu.
Dagmar Bartušková
Paní Hano, tak to jste mi tou historkou připomněla, co se mi stalo asi před 15ti léty. V butiku jsem si koupila krásné, tmavě zelené bolerko a bílou halenku. Žádné čekání až na doma, hned jsem se do všeho nasoukaka, a s radostí, jaká jsem kočka, vyrazila do letní restaurace. Dělalo mi dobře, že se po mně lidé koukali, hlavně ženy po mně vrhaly pohledy, až jeden německy mluvící muž mě upozornil, že mi na zádech visí cenovka a sundal mi ji. Ženy sedící kolem, mě v tom nechaly vykoupat. Jó, škodolibost žen nezná mezí! A tak jsme se tomu spolu pěkně od srdce zasmáli a vzali jim vítr z plachet. ☺☺☺
Věra Lišková
Myslím si Hanko, že máte úžasný smysl pro humor a kostýmek Vám jistě sluší.
Lidmila Nejedlá
Hanko, Váš přístup k životu mě velmi baví.
Hana Rypáčková
Zaujal mne ten vyšívaný límeček. Mám na ně slabost. Určitě ti to moc sluší. Mně zastrkují cedulky všichni. U plavek, triček a svetříků. Ne sice cenovky, ale nikdo mi tričko nepochválí, ale zastrčí cedulku. Prostě je nestříhám.Když někdo vysloví "Počkej" a zrak mu míří za můj krk , už si sahám dozadu a zastrkuji a hmatám a sama....Taky jsem se pobavila a "vo tom to je..."
Zuzana Pivcová
Také jsem se pobavila. Věřím, že sestra od zubaře nebyla žádná odbornice na modeling a víceméně to s cedulkou prohlásila jen jako neškodný žert. Pamatuji si, že jsem tak před 20 lety, to už jsem byla v archivu, nosila ráda jednobarevné bavlněné šaty stejného vzhledu jako trička, měla jsem asi troje a každé stály asi tak 80Kč, jeden nový kolega mi řekl cestou na oběd, jaké mám pěkné šaty (on sám na módu rozhodně moc nedbal). Tak jsem mu z hecu pošeptala: A to stály jen 80 korun. On se zaculil a pravil: Tak to nikomu neříkejte. :-) Haničko, pěkné věci nemusí být jen ty drahé a naopak. A hlavní roli stejně vždy hraje nositelka.
Jana Slavíková
Vtipné, povzbuzující. Taky jsem prostorově výraznější, z butiků (když náhodou do nějakého vejdu) mě posílají do nadměrných velikostí a své štendry chrání vlastním anorektickým tělem. Kostým je pěkný, cena úúúúžasná. Před pár dny jsem vytáhla ze šatníku bundu koupenou na jaře ve značkovém obchodě "Druhá ruka", je tlumeně červená s tmavošedými prvky a stála celých 39,- Kč.
Jana Šenbergerová
Mně naštěstí nestihlo nic zaskočit, kafe se teprve vaří, ale také mě ten náhlý zvrat rozesmál. Někdy se prostě zadaří a je z toho legrace nejen v místě děje, ale i "široko daleko". Díky za ni a ať se vám ten kostým dobře nosí. Škoda, že si ho nemůžeme prohlédnout na modelce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.