Můj nejlepší recept: Bramborové vdolečky
FOTO: autorka

Můj nejlepší recept: Bramborové vdolečky

26. 10. 2016

Tento recept jsem si upravila a v naší rodině je oblíbený a také v poslední době si získal další pozitivní ohlasy od mých kamarádek. Klasické vdolečky se smaží na oleji, ale tyto bramborové vdolečky peču v troubě. Jsou tedy zdravější a najednou se během 10-15 minut upeče i 15 kousků, dle velikosti. Dělám tento recept už "od oka", ale minulou sobotu sousedka vyzkoušela recept dle popisu níže. Z uvedeného množství byly 2 plechy, asi 30 ks.

Potřebné suroviny:

400 - 500 g polohrubé mouky + 1/4 KL soli
250 g vařených brambor - na jemno nastrouhaných
1 vejce
3 PL oleje
1 - 3 KL cukru
1/2 kostky droždí
asi 150 ml vlažného mléka

Na dokončení: povidla, tvaroh, zakysaná smetana nebo šlehačka
olej na potření vdolečků = asi 3 lžíce

Do mísy prosiji mouku, přidám sůl, strouhané brambory, olej, 3 KL cukru, vejce a kvásek (do vlažného mléka + trochu cukru rozdrobím droždí) = vypracuji těsto a nechám vykynout. Těsto by mělo být dostatečně tuhé, protože díky přidaným bramborům trochu povolí.

Z vykynutého těsta vykrajuji lžící kousky, které zakulatím a pokládám na plech, na pečící papír potřený olejem.

Vdolečky nechám ještě asi 10 minut kynout na plechu, předehřeji troubu na 180 st. Každý vdoleček před pečením potřu olejem.

Mám horkovzdušnou troubu, peču asi 10-15 minut  na 180 st.

Na fotce jsou vdolečky s domácími švestkovými povidly, ale výborně chutnají i s povidly hruškovými nebo jablečnými. Zvažovala jsem, který recept vybrat do soutěže = mám více oblíbených jídel, která ráda vařím a peču a moje rodina je má oblíbené. Moje vnučky rády jedí tyhle vdolečky jen tak nenamazané, tedy suché.

 

Zúčastněte se soutěže "Můj nejlepší recept". Uvařte, vyfotografujte a popište postup vašeho oblíbeného pokrmu - polévky, minutky, dortu, prostě jakéhokoli jídla, které byste rádi doporučili našim čtenářům. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

 

 

Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage
PRODUKT TÝDNE

Pořiďte svému mazlíkovi kvalitní krmivo. Konzervy Brit Mono Protein jsou vhodné pro psy s citlivým zažíváním, alergiemi a potravinovou intolerancí. Více zde.

produkt týdne.jpg

 

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

TÉMATA
AKTUÁLNÍ ANKETA

Budete letos hlídat vnoučata více než v předchozích letech? (Vzhledem k omezenému cestování do zahraničí)?

Ano, budu mít vnoučata na delší dobu než loni

26%

Ještě nevím

19%

Ne, bude to přibližně stejné jako v předchozích letech

30%

Vnoučata o prázdninách už delší dobu nehlídám

26%