Zmatek kolem astrologie

Zmatek kolem astrologie

28. 10. 2016

Někdo napíše, že je Panna. To je dost neexaktní trvrzení. Chce tím říci, že v okamžiku jeho narození stálo Slunce ve zvířetníkovém souřadném systému ve znamení Panny. Tam ovšem Slunce stojí celý kalendářní měsíc a ke konci už nabírá vlastnosti následujícího znamení = Váhy. Astrologie je velmi přesná věda a pracuje nejen se Sluncem, ale i s Lunou a 8 planetami a i jinými úkazy. Hodně vlivu má Luna, která běhá rychle.

1.  Souřadný systém

Jako máme zeměpisný souřadný systém 360 stupňů Sever, Jih, Západ, Východ, vymyslil Ptolemaios před 2 000 léty souřadný systém planet na dráze ekliptiky, po které planety běhají. Rozdělil kruh na 30 stupňové segmenty a nazval to Zodiac (zvířetník). Jednotlivé segmenty pojmenoval podle toho, v kterém souhvězdí se tenkrát ty segmenty nalézaly (např souhvězdí Lva). Planety (od slova planete = toulavá) se pohybují a neblikají. Hvězdy stojí skoro na místě a blikají. Skoro znamená, že za dva tisíce let se souhvězdí posunula o 30 stupňů a zvířetníkové znamení Lva už neukazuje do souhvězdí Lva, ale o 30 stupňů vedle. Prostě zmatek.

2.  Horoskop zrození (nativní)

Je třeba znát okamžik narození nejlépe na minuty. Je třeba dbát, jestli nebyl tenkrát zrovna letní čas. Najde se to v http://kalendar.beda.cz/kdy-zacina-a-konci-letni-cas

Nejlepší je to udat ve světovém času GMT (Greenwich Mean Time). My máme Zimní čas GMT +1 a letní čas GMT +2. Z toho a místa narození!!!! (souřadnice) se udělá horoskop, například na Internetu, nebo u astrologa. Výsledkem bude bod zvaný Ascendent (to je ten správný bod) a Astrologické domy (např. dům povolání). Jo to je ono! Když jsem přišel na mejdan astrologů, každý se mě ptal: Jaký máš Ascendent a když jsem jim to řekl, opáčili:“Jdi domů, nejsi předurčen k astrologii“. Tak jsem šel domů.

3.  Partnerský horoskop

V Číně a Indii je astrologie běžná věc, jako u nás telefonování. Astrolog určuje i trasu svatebního průvodu a je-li tam zeď, tak se do ní udělá díra. Čínská astrologie je trochu jiná naž ta naše (Western Astrology) a jsou tam zvířecí znamení např. Tygr. Dívka ve znamení Tygra je neprovdatelná, neb nová rodina ji nepřijme, jako příliš agresivní. Já jsem znamení Kohout, rád si natřásám peří a kokrhám.

Jestli vám doma něco skřípe, koukněte se, jestli jste náhodou nesáhli vedle. Partnerský horoskop najdete ve zdejším Vyhledávači v sekci Zajímavé odkazy.

Poznámka1: Obrázek u toho článku je horoskop zrození Hillary Clintonové (26.10.1947; Slunce 2 stupně Štír; Ascendent 28 stupňů Váhy).

Poznámka 2: Zvířetníková zamení najdete dole v Galerii

Poznámka 3: Pokud chcete vědět, co na vás shora svítí, stáhněte si do mobilu aplikaci Sky Map a taky kompas Kompas-Compass.

astrologie
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.