Zmatek kolem astrologie

Zmatek kolem astrologie

28. 10. 2016

Někdo napíše, že je Panna. To je dost neexaktní trvrzení. Chce tím říci, že v okamžiku jeho narození stálo Slunce ve zvířetníkovém souřadném systému ve znamení Panny. Tam ovšem Slunce stojí celý kalendářní měsíc a ke konci už nabírá vlastnosti následujícího znamení = Váhy. Astrologie je velmi přesná věda a pracuje nejen se Sluncem, ale i s Lunou a 8 planetami a i jinými úkazy. Hodně vlivu má Luna, která běhá rychle.

1.  Souřadný systém

Jako máme zeměpisný souřadný systém 360 stupňů Sever, Jih, Západ, Východ, vymyslil Ptolemaios před 2 000 léty souřadný systém planet na dráze ekliptiky, po které planety běhají. Rozdělil kruh na 30 stupňové segmenty a nazval to Zodiac (zvířetník). Jednotlivé segmenty pojmenoval podle toho, v kterém souhvězdí se tenkrát ty segmenty nalézaly (např souhvězdí Lva). Planety (od slova planete = toulavá) se pohybují a neblikají. Hvězdy stojí skoro na místě a blikají. Skoro znamená, že za dva tisíce let se souhvězdí posunula o 30 stupňů a zvířetníkové znamení Lva už neukazuje do souhvězdí Lva, ale o 30 stupňů vedle. Prostě zmatek.

2.  Horoskop zrození (nativní)

Je třeba znát okamžik narození nejlépe na minuty. Je třeba dbát, jestli nebyl tenkrát zrovna letní čas. Najde se to v http://kalendar.beda.cz/kdy-zacina-a-konci-letni-cas

Nejlepší je to udat ve světovém času GMT (Greenwich Mean Time). My máme Zimní čas GMT +1 a letní čas GMT +2. Z toho a místa narození!!!! (souřadnice) se udělá horoskop, například na Internetu, nebo u astrologa. Výsledkem bude bod zvaný Ascendent (to je ten správný bod) a Astrologické domy (např. dům povolání). Jo to je ono! Když jsem přišel na mejdan astrologů, každý se mě ptal: Jaký máš Ascendent a když jsem jim to řekl, opáčili:“Jdi domů, nejsi předurčen k astrologii“. Tak jsem šel domů.

3.  Partnerský horoskop

V Číně a Indii je astrologie běžná věc, jako u nás telefonování. Astrolog určuje i trasu svatebního průvodu a je-li tam zeď, tak se do ní udělá díra. Čínská astrologie je trochu jiná naž ta naše (Western Astrology) a jsou tam zvířecí znamení např. Tygr. Dívka ve znamení Tygra je neprovdatelná, neb nová rodina ji nepřijme, jako příliš agresivní. Já jsem znamení Kohout, rád si natřásám peří a kokrhám.

Jestli vám doma něco skřípe, koukněte se, jestli jste náhodou nesáhli vedle. Partnerský horoskop najdete ve zdejším Vyhledávači v sekci Zajímavé odkazy.

Poznámka1: Obrázek u toho článku je horoskop zrození Hillary Clintonové (26.10.1947; Slunce 2 stupně Štír; Ascendent 28 stupňů Váhy).

Poznámka 2: Zvířetníková zamení najdete dole v Galerii

Poznámka 3: Pokud chcete vědět, co na vás shora svítí, stáhněte si do mobilu aplikaci Sky Map a taky kompas Kompas-Compass.

astrologie
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Pro mne a mé okolí to nikdy nefungovalo a obdivuji toho, kdo se tím zabývá, někdo dokonce vážně. Ale prý se dávno ta souhvězdí posunula a je jich už 13. To je malér, že někdo, kdo nezná Jáchyme, hoď ho do stroje, podle toho žije. Hlavně, když je šťastný, opravdu vám to přeji.
Alena Vávrová
Astrologie a numerologie mě kdysi uchvátily a nějaký čas mne to hodně "drželo", nyní se k tomu občas podle potřeby vracím. Mám i dost literatury. Ale taky "vím, že nic nevím" ;-) .
Jiří Libánský
Astrologie není nic jednoduchého. Ale funguje to. Štve mě, že zaboha nemůžu přijít na to, jak to je možné. Ať dělám, co dělám, hlava mi to nebere.
Jitka Valachovičová
Astrologie je dost složitá věda, příliš si nepamatuji různé ascendenty a postavení domů v době narození....více srozumitelná mně připadá numerologie, ta je daná pevnými čísly. Velmi oceňuji názor Jitky C. = hlavně by měl člověk věřit sám sobě, všechny ty předpovědi v různých časopisech jsou spíše pohádky...
Zdenka Jírová
To jsem nikdy nepochopila, ascendenty jiné mi nic neříkají. Stačí mi , že vím ,že jsem kozoroh. Obdivuji ale lidi, kteří se v tom vyznají.
Zuzana Pivcová
Astrologie mě zajímá a na pravdivost údajů z odborných horoskopů bych si klidně vsadila. Tím nemyslím samozřejmě takové ty předpovědi pro jednotlivá znamení jako celky, které si vymýšlejí pro pobavení a za peníze neodborníci a každý čtenář, spíš čtenářka, v tom vždy něco pro sebe najde.
Jana Šenbergerová
Tohle mě zajímá, i když blíž mám k numerologii. Velmi oceňuji, že jste nás nezahltil spoustou informací, které mohou i v malé míře být pro mnohé nestravitelné.
Drahomíra Stínilová
Je to zajímavý, ale dost složitý.Povahu člověka a jeho další osud ovlivnuje mnoho faktorů, ale určitě chvíle narození ma na tom zásluhu. Já se trochu zase vrtám v numerologii. Zajímavý článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...