Fotoreportáž: podzimní Vídeň
Schönbrunn. Zde se narodil i zemřel císař Frantiišek Josef I.

Fotoreportáž: podzimní Vídeň

9. 11. 2016

Státní svátek 28. října jsme s rodinou neoslavili ani na Pražském hradě, ani na Staroměstském náměstí, ale ve Vídni. Měli jsme štěstí na počasí, oproti předpovědi nepršelo, dokonce svítilo slunce, díky čemuž se teplota vyšplhala nad 10 stupňů Celsia. A to už je ještě snesitelná "zima" pro celodenní pobyt venku.

Náš cíl byl předem jasný - stihnout během dvou dnů návštěvu vídeňské zoologické zahrady (a vidět koalu a pandu červenou), Schönbrunnu, Hofburgu, Prátru, Maria-Hilferstrasse a dát si řízek a sacher dort. Prostě vídeňská klasika se vším všudy.

Nakonec jsme toho stihli ještě trochu více. Například navštívit Haus des Meeres, Dům moře, kde na jedenácti poschodích lze pozorovat veškerou mořskou havěť - od krabů, přes mořské koníky, želvy až po malé žraloky. A v Belvederu jsme zhlédli úžasnou výstavu obrazů s názvem  "Klimt, Kupka, Picasso a ti druzí".

Ale protože jde o fotoreportáž, vše ostatní za mne řeknou fotografie. Nejsou dokonalé, fotil jsem jen na mobil, a tak na snímcích z vídeňské zoo (mimochodem nejstarší zoologické zahrady na světě) jsou občas odrazy ze skel, oddělujících návštěvníky od zvířat. Málo ostré jsou i snímky večerní Vídně, ale to mi jistě naši shovívaví čtenáři odpustí.

Tak tedy: Willkommen in Wien!

 

P.S.: Zklamaly nás České dráhy. Chystali jsme se jet do Vídně vlakem, ovšem jízdné pro čtyřčlennou rodinu vyšlo na neuvěřitelných 3900 Kč!

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.