Fotoreportáž: podzimní Vídeň
Schönbrunn. Zde se narodil i zemřel císař Frantiišek Josef I.

Fotoreportáž: podzimní Vídeň

9. 11. 2016

Státní svátek 28. října jsme s rodinou neoslavili ani na Pražském hradě, ani na Staroměstském náměstí, ale ve Vídni. Měli jsme štěstí na počasí, oproti předpovědi nepršelo, dokonce svítilo slunce, díky čemuž se teplota vyšplhala nad 10 stupňů Celsia. A to už je ještě snesitelná "zima" pro celodenní pobyt venku.

Náš cíl byl předem jasný - stihnout během dvou dnů návštěvu vídeňské zoologické zahrady (a vidět koalu a pandu červenou), Schönbrunnu, Hofburgu, Prátru, Maria-Hilferstrasse a dát si řízek a sacher dort. Prostě vídeňská klasika se vším všudy.

Nakonec jsme toho stihli ještě trochu více. Například navštívit Haus des Meeres, Dům moře, kde na jedenácti poschodích lze pozorovat veškerou mořskou havěť - od krabů, přes mořské koníky, želvy až po malé žraloky. A v Belvederu jsme zhlédli úžasnou výstavu obrazů s názvem  "Klimt, Kupka, Picasso a ti druzí".

Ale protože jde o fotoreportáž, vše ostatní za mne řeknou fotografie. Nejsou dokonalé, fotil jsem jen na mobil, a tak na snímcích z vídeňské zoo (mimochodem nejstarší zoologické zahrady na světě) jsou občas odrazy ze skel, oddělujících návštěvníky od zvířat. Málo ostré jsou i snímky večerní Vídně, ale to mi jistě naši shovívaví čtenáři odpustí.

Tak tedy: Willkommen in Wien!

 

P.S.: Zklamaly nás České dráhy. Chystali jsme se jet do Vídně vlakem, ovšem jízdné pro čtyřčlennou rodinu vyšlo na neuvěřitelných 3900 Kč!

 

 

cestování
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Vídeň je mým nejoblíbenějším i nejčastěji navštěvovaným zahraničním městem. Díky za hezkou fotoreportáž, která mi připomenula krásné chvíle, které tam tak ráda prožívám.
Jarmila Komberec Jakubcová
Do Vídně jezdím nejraději autem. Nechám ho na záchytném parkovišti a pak už jen užívám městskou dopravu. Letos opět jedu navštívít Vídeň vánoční, miluji atmosféru vánočních trhů, kavárniček s báječnými dorty a pravou vídeńskou kávou.
Alena Vávrová
Vídní jsem zatím jen projížděla, tak doufám, že se tam také ještě podívám. Je to krásné město.
Hana Rypáčková
Hezký rodinný výlet. Správný program i pro děti...
Jana Šenbergerová
Pěkný výlet. Ve Vídni jsem byla jen jednou v předvánočním čase. Na hlavní třídě jsem si koupila horké kaštany a byla unesena atmosférou v ulicích i před Schönbrunnským zámkem, kde zářil vánoční strom a celé prostranství bylo plné kiosků a lidí. Teď je tam nezvykle prostorno a prázdno. :-) ZOO, Dům moře i výstava by se mi určitě také líbily.
Libor Farský
Díky, Honzo
Dana Kolářová
Zavzpomínala jsem na návštěvu Vídně nad hezkými fotkami. Děkuji.
Ilona Erika Kolář
Copak Vídeň! Ta je fotogenická za zaždého počasí. :)
Ladislav Vesecký
Pěkný článek, jo i fota. Vídeň je pěkná. Dopuručuji navštívit.
Jan Raška
Libore, některé fotky jsem doplnil popisem, jinak ryby jsou z Domu moře. Helenko, jak jsme se dozvěděli, žraloků je přes 400 druhů a většina z nich dorůstá délky do půldruhého metru. Ti největší se v zajetí chovat údajně nedají. Ale i naše holky byly malým vrůstem žraloka zklamány :-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.