Malá vlaková příhoda
Ilustrační foto: Jan Raška

Malá vlaková příhoda

14. 11. 2016

Stalo se to v okamžiku, ve kterém se v mojí hlavě nacházely paralelně dvě myšlenky. Ta hlavní byla na téma poněkud zpozděného příjezdu vlakového spoje na nádraží, a proto jsem se snažil odhadnout možné komplikace. Spíše z oblasti podvědomí se, na základě dřívějších zkušeností, vynořila obava, abych ve vlaku něco zase nenechal, a tedy nutnost rychlé vizuální kontroly před vystoupením z vlaku.

A náhle se odehrálo v mé hlavě něco, co bych mohl popsat jako pocit prázdnoty, až vakua, a v něm zajiskření, jako když na sebe prudce narazí dva křemeny. V tu chvíli jsem ztratil svou vlastní identitu. Nevím, jestli někdo zažil pocit, že ví o sobě jen to, že existuje, a přitom je si vědom, že může být kdokoliv, nebo cokoliv kdekoliv ve vesmíru v kterékoliv z nekonečného počtu dimenzí. Já ho zažil. Byl to velmi, velmi krátký okamžik i s něčím, co vypadalo jako světlo na konci tunelu.

Trochu jako když bzučí vedení velmi vysokého napětí a nebo snad vosí hnízdo. Do následného, až příliš intenzivního, uvědomění si svého bytí a s tím související tělesnosti, přišla ta vševysvětlující myšlenka o již několikrát osobně ověřeném faktu, že hlava člověka průměrné postavy, který v patře ve voze soupravy Elefantu náhle povstane, se nevyhnutelně střetne s rámem úložného prostoru na zavazadla.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%