Děkujeme krajům za podporu
Ilustrace: Michaela Horáková

Děkujeme krajům za podporu

19. 11. 2016

Zpravodajský web iDnes vydal článek s názvem Žena šéfa Sněmovny získala na web pro seniory statisíce od hejtmanů ČSSD. Rád bych autorovi článku sdělil takto veřejně pár slov o našem portálu.

Jsem jedním ze zakladatelů portálu pro aktivní seniory i60.cz, který jsme spustili v roce 2012. Šest let, každý den, od pondělí do neděle, editujeme texty seniorů, kteří na portál píší, vymýšlíme a připravujeme nejrůznější soutěže, snažíme se portál neustále vylepšovat, aby zaujal další seniorské čtenáře. Veškerou práci děláme ve svém volném čase a zcela zdarma! Jedinou odměnou jsou pro nás pozitivní ohlasy samotných uživatelů portálu.

Na i60.cz našly stovky lidí nové přátele, kteří se pravidelně scházejí, pořádají společná setkání, výlety a srazy po celé republice. Desítky lidí na náš portál píší vlastní články, cestopisy, recepty, básně. Jsou to dost často vdovy anebo osamělí lidé, kteří díky portálu i60 našli novou zábavu i inspiraci. Věřím, že i prarodičům autora článku na iDnes by se náš portál líbil.

Třetí rok na našem portále funguje projekt i60 Senior Fashion aneb Hledáme naše modelky. Pro dámy v letech jsme uspořádali více než dvacet módních přehlídek v několika českých městech. Desítkám žen jsme splnili jejich sen z mládí, stovky žen jsme zbavili mindráků ze stárnutí či přebytečných kil…

Nejnovějším naším projektem je pak speciální „Vyhledavač“ pro seniory, jehož cílem je pomoci lidem v nouzi. Vyhledavač (který je stále ve fázi vývoje) funguje tak, že si lidé, kteří se ocitnou v nějaké nepříznivé životní situaci, mohou rychle najít potřebné informace či kontakty na úřady a organizace. A protože většinu těchto úřadů a institucí, na které odkazy vedou, spravují kraje nebo města, požádali jsme příslušné úřady o dotace, díky kterým můžeme náš Vyhledavač naprogramovat, naplňovat a spravovat. Magistrátu hlavního města Prahy, Pardubickému kraji, Středočeskému kraji a Jihomoravskému kraji tímto děkuji, že naše žádosti o dotace schválili.

Získané dotace budou do koruny vynaloženy na portál i60, který už šest let připravuje nejrůznější aktivity pro naše seniorské spoluobčany. Těžko bychom za tyto peníze pořídili čapí hnízda, pandury, gripeny či financovali projekty Opencard, IZIP apod.

Naštěstí jsme apolitický server a nemusíme řešit, jakému politikovi pomoci a kterému uškodit. Nás jen mrzí, že politici si na seniory vzpomenou většinou jen před volbami.

Na závěr bych ještě rád poděkoval Kamile Hamáčkové, že do našeho projektu vstoupila (ve společnosti, která provozuje portál i60, má minoritní 15procentní podíl) a že můžeme využít jejích dlouholetých zkušeností z práce redaktorky MF Dnes, kde jsme se cca před 20 lety poznali a spřátelili.

Věřím, že nám článek na iDnes přinese nejen nové čtenáře, ale i finanční podporovatele.

Za redakci i60.cz

Jan Raška

 

 

 

 

 

 

 

čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.