Děkujeme krajům za podporu
Ilustrace: Michaela Horáková

Děkujeme krajům za podporu

19. 11. 2016

Zpravodajský web iDnes vydal článek s názvem Žena šéfa Sněmovny získala na web pro seniory statisíce od hejtmanů ČSSD. Rád bych autorovi článku sdělil takto veřejně pár slov o našem portálu.

Jsem jedním ze zakladatelů portálu pro aktivní seniory i60.cz, který jsme spustili v roce 2012. Šest let, každý den, od pondělí do neděle, editujeme texty seniorů, kteří na portál píší, vymýšlíme a připravujeme nejrůznější soutěže, snažíme se portál neustále vylepšovat, aby zaujal další seniorské čtenáře. Veškerou práci děláme ve svém volném čase a zcela zdarma! Jedinou odměnou jsou pro nás pozitivní ohlasy samotných uživatelů portálu.

Na i60.cz našly stovky lidí nové přátele, kteří se pravidelně scházejí, pořádají společná setkání, výlety a srazy po celé republice. Desítky lidí na náš portál píší vlastní články, cestopisy, recepty, básně. Jsou to dost často vdovy anebo osamělí lidé, kteří díky portálu i60 našli novou zábavu i inspiraci. Věřím, že i prarodičům autora článku na iDnes by se náš portál líbil.

Třetí rok na našem portále funguje projekt i60 Senior Fashion aneb Hledáme naše modelky. Pro dámy v letech jsme uspořádali více než dvacet módních přehlídek v několika českých městech. Desítkám žen jsme splnili jejich sen z mládí, stovky žen jsme zbavili mindráků ze stárnutí či přebytečných kil…

Nejnovějším naším projektem je pak speciální „Vyhledavač“ pro seniory, jehož cílem je pomoci lidem v nouzi. Vyhledavač (který je stále ve fázi vývoje) funguje tak, že si lidé, kteří se ocitnou v nějaké nepříznivé životní situaci, mohou rychle najít potřebné informace či kontakty na úřady a organizace. A protože většinu těchto úřadů a institucí, na které odkazy vedou, spravují kraje nebo města, požádali jsme příslušné úřady o dotace, díky kterým můžeme náš Vyhledavač naprogramovat, naplňovat a spravovat. Magistrátu hlavního města Prahy, Pardubickému kraji, Středočeskému kraji a Jihomoravskému kraji tímto děkuji, že naše žádosti o dotace schválili.

Získané dotace budou do koruny vynaloženy na portál i60, který už šest let připravuje nejrůznější aktivity pro naše seniorské spoluobčany. Těžko bychom za tyto peníze pořídili čapí hnízda, pandury, gripeny či financovali projekty Opencard, IZIP apod.

Naštěstí jsme apolitický server a nemusíme řešit, jakému politikovi pomoci a kterému uškodit. Nás jen mrzí, že politici si na seniory vzpomenou většinou jen před volbami.

Na závěr bych ještě rád poděkoval Kamile Hamáčkové, že do našeho projektu vstoupila (ve společnosti, která provozuje portál i60, má minoritní 15procentní podíl) a že můžeme využít jejích dlouholetých zkušeností z práce redaktorky MF Dnes, kde jsme se cca před 20 lety poznali a spřátelili.

Věřím, že nám článek na iDnes přinese nejen nové čtenáře, ale i finanční podporovatele.

Za redakci i60.cz

Jan Raška

 

 

 

 

 

 

 

čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Jiřinko, přemýšlel jsem o Tvém návrhu na psaný kurz pro uživatele takové počítačové vyspělosti, jak zmiňuješ na chatu. Myslím, že napsat ho pro tento portál je nemožné. Jediná pomoc je, obětovat 2-3 stovky, koupit učebnici Práce na PC pro začátečníky, věnovat tomu čas a poctivě nastudovat. Anebo, ještě lépe, fyzicky absolvovat kurz se zkušeným lektorem, který dokáže poradit i tehdy, když někdo má stolní PC, nebo NTB s číselnou klávesnicí nebo bez, tablet a podobně. A potom na vlastním zkoušet. Bohužel, většina lidí by to chtěla umět, ale bez vlastního úsilí a investic to moc nejde. Na prvním PC jsem začínal v DOSu s Windows 3.1 a přes 95, 98, XP jsem došel na W7. A na každý přechod jsem si koupil učebnici a učil se. Něco jiného je občas něco poradit, anebo něco někoho systematicky učit. Zkoušel jsem kurz z našeho Vyhledávače a doporučuji začátečníkům nainstalovat ho do PC. Je sice dost stručný, používá výuku jen Internet Exploreru 8, ale základy poskytne. Doporučuji nejdřív si poslechnout celý kurz s automatickým přehráváním, pak vypnout automatické přehrávání a pohybovat se ručně, až si uvědomím a zažiji, co bylo řečeno a je v textu. Pokud někdo bude potřebovat poradit s instalací a spuštěním, napište.
Karel Hyndrák
Není nic staršího, než včerejší noviny. Těm, kteří chtějí plivnout na Vyhledávač nabízím střelivo: Potřebuji péči - Zdr a soc služby - Krajské a sociální služby Ústeckého kraje - Domov pro seniory Meziboří 82 lůžek vloženo na server kraje Ústí 1.11.2013. "Ať tam Redakce dojede a ověří aktuálnost údajů!" Ostatně podobných zařízení je v ČR jen cca 1.300 kusů.
Karel Hyndrák
Negativní reklama: Bavme se o penězích. V Mladé Frontě Dnes stojí inzerát 1/3 stránky na šířku ve čtvrtek 301.200 Kč plus DPH. Ostatně přesvědčte se sami: http://data.idnes.cz/soubory/mafra_all/A160517_TVE_002_2016_CENIK_MAFRA_27.PDF Nejdražší reklama je na ČT1 v mezeře zpráv a Branky body. Ideálem je dostat se ale do zpráv na všech stanicích. LIDL vstoupil na trh ČR. Inzerát? Ne! Podřízl 3 stromy a hned to bylo ve všech zprávách. Pak zasadil 4 stromy a byl klid. Celý národ se dozvěděl kam bude chodit nakupovat. Na dveře už buší ALDI, řetězce umírají strachy. Zmenšují prodejní plochu (Hypernova) a zužují sortiment.
Soňa Prachfeldová
Politika je špinavá, říkávala moje babička. Je to ubohé, vzít si na paškál i60 a to kvůli politickému hašteření, kydání špíny na jiné politické funkcionáře. Některá individua se v tom opravdu vyžívají . Nejde vůbec o seniory, které někteří v odpovědích zesměšňují. Milá redakce, díky za to, že i60 existuje, díky za nesmírnou práci s tímto portálem Nenech se otrávit !!! Také děkuji krajům, jejich rozumným představitelům, kteří přispívají ať už z fondu hejtmana, či z jiných vzdělavatelných zdrojů za jejich finanční přispívání. Díky Jene Raško !
Danuše Onderková
Jakmile jsem zjistila, že se zde ukázal vyhledávač, hned jsem ho prolistovala a zjistila jsem, že je opravdu velice užitečný. Pod jednou kolonkou a dostanete se dál. Nic se neděje samo a všechno chce své. Učili jsme se chodit, číst, psát, počítat. Nikdo to neuměl ze dne na den. Technika jde stále kupředu a každý jsme jiný. Někdo je šikovnější a dokáže si na netu ledaco najít, někdo s tím má problém. I já sama jsem leckdy něco hledala a potřebovala pomoc. Vše nové se musí zaběhnout a musí se vychytat mouchy. Honzo, pěkně a správně jsi napsal, že "Vyhledávač" je stále ve fázi vývoje. Nebo si někdo myslí, že se objevit chytrolín a ze dne na den byl dokonalý počítač? Před měsícem jsem si koupila nový notebook a mohu říct, že technika jde tak rychle dopředu, že ten můj "nový" je už skoro starý. Dejme "Vyhledávači" čas a pokud můžeme, pomozme. Můžeme se do toho zapojit všichni, ne jenom redakce. Honzo, díky za skvělý portál i60, díky kterému jsem našla spoustu přátel a známých.
Jan Raška
Všem moc děkuji! I nadále se budeme snažit, aby byl portál i60 co nejlepší!
Karel Hyndrák
Šel jsem do Googlu, věděl jsem přesně co chci: "Prodaný náklad deníků". Ejhle Blesk 228 000 ks/den, Mladá Fronta dnes jen 145 000. Je jasné co říká majitel redaktorům:"Víc krve! Dohnat předehnat! Vyšťourejte cokoli na politiky, nejlépe ČSSD!" Američtí novináři chtěli vyšťourat cokoli na Donalda, nic. Tak alespoň na jeho krásnou manželku, nic, trochu jeden krátký proslov. Naši taky hledají, Sobotka nekouří, Hamáček je čistý. Tak se svezli po jeho manželce. Trapné, trefili vedle. Útok není veden na portál i60, ale na Vyhledávač, potažmo na Hamáčka. Je to ubohé.
Libuše Křapová
Zase jednou jsem přihlásila, a nestačím se divit. Klikla jsem na odkaz článku, přečetla ho a otevřela si diskuzi. Přečetla jsem s jich jen několik, ale stačilo. Strašně moc mne mrzí, že nevím, jak bych sama pod článek přidala příspěvek, protože to je tak nenávistná snůška... proč nikoho z diskutujících ani nenapadlo podívat se, oč jde? Co to je, ten portál i60? Já jsem zde registrovaná skoro od samého začátku. Zveřejnila jsem zde své první pohádky, povídání, a s úžasem zjistila, že se moje psaní líbí. Našla jsem zde nové známé, kamarádky, dvakrát jsem byla jako modelka na přehlídce, jednou na srazu, na výletu na parníku. I60 mi hodně pomohlo, kvůli úmrtí manžela nyní nejsem nijak aktivní, prostě se mi nechce moc komunikovat. Ale pořád mám kam jít, nepřihlášená si přečíst, co dělají ti druzí, jak žijí mí známí, můžu plánovat, co dál. 300 000 se někomu zdá na portál pro seniory moc? Opravdu doufám, že článek, jak byl myšlený zřejmě ve zlém, zapůsobí jako negativní reklama a přivede sem ještě více členů, a to ať pasivních, tak aktivních. Vyhledavač jsem sama ještě nepoužila, jen si ho prolistovala. Myslím, že by mohl být pro potřebné velkou pomocí. Proč to hledat všude různě, když to může být pod jednou hlavičkou? Honzo Raško a spol. díky za všechno, co jste zde pro nás udělali.
Libor Farský
Mé poděkování Honzovi a celé redakci je především o tom, že žiji na samotě a ze zdravotních důvodů společensky i kulturně strádám. Objev i60 tak velmi obohatil můj život. Alternativě s FB jsem na chuť nepřišel.
Radovan Cakl
Chci poděkovat redaktoru Valáškovi za jeho článek v celostátním deníku. Říká se, že negativní reklama je také reklama, a navíc je zdarma. Uvedl do širokého povědomí existenci největšího a nejlepšího portálu pro seniory - i60.cz. Věřím, že většina rozumných a inteligentních čtenářů tohoto deníku, dřív než něco odsoudí, si vyhledá a seznámí se s tímto seniorským portálem. Pak teprve si utvoří vlastní názor nejen o portálu a jeho užitečnosti pro nás seniory, ale i o panu redaktorovi a jeho chlebodárci. K předchozí kritické výtce k portálu, že než Vyhledávač by byl užitečnější kurz výuky na počítači pro seniory, bych doporučil nejprve se s Vyhledávačem seznámit, a pak kritizovat. Tam v sekci „Chci se vzdělávat“ – „Vzdělávání on-line“ je odkaz na kurz „Základy práce s PC – online kurz pro začínající i pokročilé uživatele“. A kdo má zájem, může využít.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.