Zážitek roku: Zázraky přírody
FOTO: autorka

Zážitek roku: Zázraky přírody

30. 12. 2016

Rok se pomalu s rokem sešel, je vyhlášena soutěž o Zážitek roku a vyvstává ona Hamletovská otázka, zda se zúčastnit, či nikoliv. No, co myslíte, opět vyhrává íčko. Najít něco, co zaujme, je opravdu hodně těžké a vůbec si nejsem jistá, že jsem udělala dobře.  Rozhodla jsem se, že nebudu psát o setkáních s lidmi, ale odborně řečeno o setkáních s faunou a flórou. Během roku jich bylo docela dost, a i  když jsem o tom psala samostatné články, pokusím se ještě jednou přiblížit vám, jak je ta naše matička příroda krásná a rozmanitá.

Začnu tím, co ve mně zanechalo asi ten opravdu nezapomenutelný zážitek. Bylo to setkání tak překvapivé, nečekané a opravdu krásné. To si takhle jdete po cestě z lesa do lesa a najednou stojíte a zíráte na nádherného desateráka, který si vás hrdě prohlíží a jste mu naprosto ukradení. Pak se s klidem otočí a majestátně si odkráčí za svým stádem. Když se vzpamatujete, natrefíte v zápětí na docela velkou kančí rodinku. Ti jsou už opatrnější, a jakmile vás ucítí, berou své krátké nožky na ramena a mizí v hloubi lesa.  Ani mi nevadilo, že jsme těch hub nenašli tolik. Jsem holka z vesnice, táta byl myslivec, ale něco takového jsem nikdy neviděla.

O těch dalších setkáních se zmíním jen okrajově. Labutě jsou vděčným objektem k focení a mně se povedlo si je vyfotit ještě v únoru na rybníku pod sídlištěm a pak na podzim na Miladě. Krásné bylo velikonoční setkání s probouzející se Sázavou v Čtyřkolech, již probuzenou jarní přírodou  v lese, čerstvě narozeným kůzlátkem o velikonočním jarmarku, nádhernou jednodenní hříběcí slečnou narozenou začátkem května. Návštěva Panenského Týnce vyvolala otázky o svém magickém vlivu na naši duši, výlet na zříceninu hradu Košťálov nám ukázal krásu Polabí a Českého středohoří. A nakonec nám podzim ukázal les ve svých nejkrásnějších barvách při sběru hub ve Starých Splavech. A myslím, že vstoupit suchou nohou téměř do půlky Machova jezera se hned tak někomu taky nepovede.

Přeji vám, ať máte v roce 2017 spoustu nezapomenutelných zážitků a hlavně, ať si je užíváte spokojeně a ve zdraví. Krásný a šťastný rok 2017!  

 

Soutěžní příspěvek na téma "Zážitek roku 2016". Jaký byl pro vás rok 2016? Zažili jste letos něco mimořádného? Byl to pro vás pozitivní rok nebo máte za sebou spíše negativní zkušenost či událost? Vložte i vy do soutěže svůj příspěvek a vyhrajte velkokapacitní flashdisk. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

Zážitek roku 2016
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.