Avokádová pomazánka
FOTO: autorka

Avokádová pomazánka

6. 5. 2017

Pomazánka z avokáda zde již někdy byla. I já jsem si ji konečně, ale trochu jinou, udělala a moc mi chutnala. Chuť se nedá popsat, možná jako ořechy.

Dočetla jsem se, že avokádo obsahuje vysoký obsah tuků, ale na bázi nenasycených mastných kyselin. Snižuje hladinu inzulinu a obsah cholesterolu v krvi, pomáhá udržovat zdravé srdce, dodává energii pro pohyb a dokonce pomáhá při hubnutí. Vitamíny a minerály zase posilují nervový systém, imunitu a zlepšují zažívání. 

Ingredience:

l ks zralého a měkkého avokáda
2 lžíce sýru Lučina, Gervais, zakysané smetany apod.
špetka soli
špetka mletého pepře, může být i barevný
1 stroužek česneku, více mi chutnala pomazánka bez česneku, kdy vynikla chuť avokáda
podle chuti citronová šťáva

Postup:

Avokádo rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu vyškrábneme lžící ze slupky nebo slupku oloupeme. V misce dobře rozmačkáme vidličkou, zakapeme citronem a prošleháme s ostatními ingrediencemi do hladka. Stačí vidličkou, rozmixovaná by byla příliš řídká. Mažeme na různé pečivo nebo opečené toasty a ozdobíme podle vlastní chuti a fantazie.

recepty
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.