Příběh jejich lásky....2
Foto: archiv autorky

Příběh jejich lásky....2

15. 5. 2017

 Léta ubíhala, dcery rostly, Míra sice viděl růst jen dvě ze tří, ale už se s tím dávno smířil, i když svoji Katku z hlavy ani ze srdce nevymazal. 

Po dvaceti letech manželství Míru opustila žena (vydala se za svou první láskou), a on zůstal sám s oběma děvčaty, tehdy již dospělými.  Osamělé večery trávil většinou u počítače a jednoho dne přišel za svou matkou s obrázkem krásné mladé dívky, která se nápadně podobala jeho nejmladší dceři Lence, s hrdostí a slzami v očích jí prozradil, že na internetu na FB našel profil své nejstarší dcerky Katky. 

Sám ovšem nenašel odvahu ji oslovit, jeho matka, Katčina babička, ovšem neváhala ani chvíli a přes nalezený profil okamžitě Katku oslovila. Oba však počítali s odmítnutím, protože netušili, co o nich ví, co jí pověděla o otci její matka Dana. Katka však odpověděla obratem, bez slova výčitky, jen s dotazem, proč se ozvali až nyní. Babička jí jen odpověděla, že důvodem byla jen špatná komunikace mezi jejími rodiči a že si to musí  vysvětlit osobně..

 Aby dalším překvapením nebyl konec, aniž by Dana tušila, že už Míra s Katkou navázali kontakt, oslovila osobně na FB Mírovu dceru Zlatku. Podle příjmení a bydliště v profilu správně usoudila, že je to Mírova další dcera, a tak po dotazu, jestli tomu tak opravdu je, požádala Zlatku, aby svého otce od ní pozdravovala. A tímto pozdravením dostal Míra kontakt i na Danu a začali si přes internet psát, nakonec se spolu i sešli, aby si vysvětlili, proč jejich vztah vlastně skončil.  

Po tolika letech Dana přiznala, že Míru odmítla kvůli kamarádce, která jí namluvila, že ji Míra s ní podvedl. Nebyla to pravda, ale Dana tomu uvěřila, a aniž  by o tom komukoli řekla nebo se Míry přímo zeptala, snad v důsledku, jak sama řekla, splašených hormonů se tak zatvrdila, a když časem přišla na to, že to nebyla pravda, měli už oba jiné partnery.

Hloupá a nepřejícná lež kamarádky a Danina zarputilost ukončila jejich vztah a vzala Mírovi na dlouhá léta dceru a Katce tátu. Ale takový už je život, že za něco špatného vám přinese jako náplast něco dobrého, bez těchto truců a nedorozumění by nejspíš nepřišly na svět další dvě Mírovy dcery.

Konečně se setkal Míra za Daniny přítomnosti se svou, tak dlouho postrádanou dcerou i osobně a všechno si vysvětlili a od té doby patřili zase k sobě – táta a dcera, všechny tři holky si spolu výborně porozuměly a vzájemně se navštěvovaly.

Míra znovu našel v Daně svou dávno ztracenou lásku a ona v něm. Sice každý z nich dál žil ve svém městě, ale víkendy trávili spolu. Znovu nalezená dcera Katka si našla partnera Tomáše, narodil se jim krásný klouček Tomášek a z Míry a Dany byli najednou dědeček a babička. Mladší Mírovy dcery říkali Daně něžně „ maceška“. Za rok po vnoučkovi přišla na svět vnučka Deniska, tentokrát od nejmladší Mírovy dcery Lenky a za dva roky i její další ratolest, malý Lukášek.

Když slavila Katka devětadvacáté narozeniny, prohlásila, že ke třicetinám by chtěla oddací list svých rodičů.  Všichni to ovšem vzali jako žert s dovětkem, že by si hlavně měla pořídit ten svůj.

Týdny ubíhaly, Katka s Tomem si pořídili rodinný dům, který si vyžadoval spoustu úprav, a tak Míra skoro každý volný den trávil s nimi a s Danou na úpravách a opravách.  V tom pracovním shonu už nikdo na Katčino přání nevzpomněl.

 

 

 

Pokračování příště.........................

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.